Cine nu are bătrâni să îşi cumpere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acest an poate fi un exemplu de cooperare și bună-înțelegere între țări și generații
Acest an poate fi un exemplu de cooperare și bună-înțelegere între țări și generații

Anul 2012 a fost declarat de Uniunea Europeană Anul European al Îmbătrânirii Active și al Dialogului între Țări și Generații. În acest context, în toate statele membre s-au organizat activități care să susțină și să promoveze acest demers. Și nicio instituție nu poate face ca vocea Comisiei Europene să fie auzită mai bine decât centrele EUROPE DIRECT.

În acest an, în România, pentru centrele de informare sus-numite, prioritatea a fost înlesnirea comunicării dintre generații prin organizarea de evenimente adresate tuturor categoriilor de vârstă. Unele dintre ele au realizat chiar activități în parteneriat. Este și cazul centrelor EUROPE DIRECT Târgoviște, Argeș și Vâlcea, ale căror echipe, formate din voluntari tineri și vârstnici, au desfășurat un complex de activități dedicate anumitor grupuri țintă, urmate de o vizită de informare și documentare la Reprezentanța Comisiei Europene din Praga, Cehia.
    
După toate acțiunile, a venit momentul bilanțului. Întâlnirea de evaluare dintre centrele EUROPE DIRECT Târgoviște, Argeș și Vâlcea a avut loc la sfârșitul lunii septembrie la Biblioteca Județeană Antim Ivireanul Râmnicu Vâlcea. Ocazia potrivită pentru ca fiecare dintre cele trei organizații să facă schimb de experiență și să disemineze rezultatele obținute în urma activităților, precum și reacțiile participanților. Cu prilejul sesiunii de analiză desfășurate în cadrul simpozionului național “Centrele EUROPE DIRECT – platforme de lansare a bibliotecilor publice din România în spațiul european”, fiecare organizație a prezentat evenimentele care au făcut generațiile să se apropie, să comunice și să fie mai tolerante una cu cealaltă în comunitatea lor.

Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, reprezentat de managerul Vlăduț Andreescu, a vorbit despre atelierele de lucru pentru îmbunătățirea comunicării, a lucrului în echipă și dezvoltarea capacității de intercunoaștere destinate tinerilor și vârstnicilor. Acestea au avut un impact atât de pozitiv asupra comunității, încât, după terminarea primei serii, au fost reluate la cererea celor care nu au avut ocazia să participe.
      
Echipele de proiect ale celor trei centre de comunicare europeană vor folosi informațiile obținute în urma acestei întâlniri pentru a planifica și alte activități care să încheie în forță Anul European al Îmbătrânirii Active și al Dialogului între Țări și Generații. Acest an poate fi un exemplu de cooperare și bună-înțelegere între țări și generații, instituții ale statului și actori ai societății civile și nu numai.

Centrele EUROPE DIRECT Târgoviște, Argeș și Vâlcea vă invită să le fiți alături și cu alte ocazii, pentru a avea parte de experiențe plăcute și de fiecare dată altfel.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite