Cifrele AJOFM arată că dâmboviţenii fug de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locurile de muncă oferite prin intermediul AJOFM nu-i atrag pe dâmboviţeni deşi numărul şomerilor depăşeşte 15.000.

Un exemplu clar care arată că şomerii fug de muncă este “Bursa Mărţişorului”, unde din 358 de locuri de muncă puse la bătaie, doar 158 de au fost ocupate.

Mâine, alte 500 de locuri de muncă scoase la mezat…

Pe 23 aprilie, AJOFM organizează un nou târg al locurilor de muncă. Vor fi puse la dispoziţia persoanelor interesate aproximativ 500 de posturi, atât pentru studii medii, cât şi pentru absolvenţii de facultate. Bursa generală a locurilor de muncă se va desfăşura simultan în Târgovişte – la Clubul Studenţilor; Moreni – la Clubul Flacăra;  Pucioasa – la sediul Oficiului pentru Ocuparea Forţei de Muncă din strada Republicii, nr. 88; Găeşti – la Biblioteca orăşenească; Titu – în Complexul Comercial din Piaţa Centrală. “Am contactat foarte mulţi agenţi economici, nu doar din judeţul Dâmboviţa, fiindcă ne dorim ca rata şomajului să scadă. Am luat legătura chiar şi cu angajatori din Bucureşti, Ilfov şi Prahova. În acelaşi timp, ne-am deplasat în mai multe localităţi din mediul rural pentru a-i informa pe oameni cu privire la oportunitatea de a-şi găsi un loc de muncă prin Bursa Generală din 23 aprilie”, a precizat pentru “Adevărul de Seară” directorul AJOFM Dâmboviţa, Cătălin Niculae.

“Nu mai acceptă să o ia cu munca de jos”

Angajatorii sunt vădit dezamăgiţi că tinerii nu vor să muncească. “Nu mai acceptă să o ia cu munca de jos. Nu vor salarii sub 1000 lei pe lună, chiar dacă nu au niciun fel de experienţă. Mulţi dintre ei îşi doresc posturi călduţe, la birou, să nu facă efort fizic şi eventual să nu fie prea mult implicaţi în procesul de decizie”, Gheorghe Marin, patronul unei firme de materiale textile din Târgovişte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite