Chinezii se simt la Târgovişte ca acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei cinci medici tratează pacienţii târgovişteni
Cei cinci medici tratează pacienţii târgovişteni

În oraş locuiesc cinci asiatici, absolvenţi de medicină şi angajaţi ai clinicii Tai Chi. Ei au nume româneşti şi s-au acomodat la Târgovişte, unde le plac în special parcurile, bisericile şi fetele frumoase.

Târgoviştea este un oraş frumos şi curat, în ochii celor cinci chinezi care locuiesc aici. Primii dintre ei au venit în municipiu în luna mai 2008, iar ceilalţi în septembrie 2009. Ei au fost contactaţi de doctorul Angela Tudor  pentru a profesa în clinica de medicină tradiţională chineză Tai Chi. “Toţi sunt absolvenţi de facultate, dar pentru că nu avem echivalent pentru medicina tradiţională chineză, le sunt recunoscute doar specializările în masaj terapeutic”, explică doctorul, care a dat fiecăruia un nume românesc, pentru a nu se simţi atât de străini în oraş. “Au vrut nume româneşti şi i-am botezat imediat, cu numele care mi s-au părut potrivite: Leo pe Wang Shuai, Flori pe Zhu Jing, Toni pe Liang Qi, Lia pe Wen Xiao Yan şi Luci pe Wang”, îşi aminteşte Angela Tudor.

“Sunt foarte conştiincioşi şi foarte serioşi”
Medicii chinezi sunt mulţumiţi de condiţiile care li se oferă în Târgovişte, unde profesează. „E bine aici. Bolnavii sunt toţi la fel, indiferent de naţionalitate”, consideră Flori. „Acupunctura şi masajul terapeutic sunt tratamente foarte bune oriunde şi pot trata mai multe probleme de sănătate, fără a avea efecte secundare asupra organismului”, adaugă Leo. Metodele lor de tratament sunt apreciate de pacienţi. “Sunt foarte conştiincioşi şi foarte serioşi. Eu făceam acupunctură, dar am început şi şedinţe de masaj pentru că am avut hernie de disc. Sunt foarte mulţumită de cum lucrează”, mărturiseşe Maria Ciobanu.

Apreciază mâncarea de la noi
Munca la clinică le ocupă mai tot timpul. Au program de opt ore pe zi, cu o pauză de două ore la amiază, în care se odihnesc. Nu prea ies în oraş, dar şi-au format deja o părere despre Târgovişte. “Ne-am acomodat uşor. Ne simţim ca acasă. Prima ţară e China, a doua România. Ne place vremea, ne plac parcurile şi bisericile. Este un oraş curat, cel puţin în centru pe unde trec în drum spre serviciu”, mărturiseşte Leo. El este un bun bucătar şi este atent la mâncarea românească. „Mie îmi plac micii şi ciorba de burtă. Şi am observat că fructele sunt mai gustoase aici”, adaugă el. Toni, de 25 de ani, cel mai tânăr din echipă, are altă observaţie de făcut. „Aici, fetele sunt foarte frumoase şi mai multe decât în China”, crede el.
Nici cu limba română nu au mari probleme, deşi cei mai nou veniţi, Luci şi Lia, încă nu se încumetă să pronunţe cuvintele. “Limba română este uşoară, dar sunt de prea puţin timp ca să pot vorbi”, se scuză Luci, de 28 de ani, cel mai în vârstă dintre chinezii de la clinica Tai Chi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite