Chindia are dreptul de a promova într-un eşalon superior

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa spun oficialii târgovişteni, care menţionează că gruparea de lângă Turnul Chindiei nu a preluat locul nimănui şi că este un club nou înfiinţat. FC Chindia Târgovişte s-a afiliat anul trecut la FRF şi a primit loc direct în liga a treia, în baza unei cereri formulate de conducerea formaţiei din vechea cetate de scaun.

Anunţul Federaţiei Române de Fotbal cum că mai multe echipe din liga secundă şi liga a treia nu au drept de promovare, printre care şi Chindia, nu îi sperie pe târgovişteni. Oficialii clubului de lângă Turnul Chindiei spun că nu se pune problema ca formaţia pregătită de Costel Pană să nu aibă voie să acceadă într-un eşalon superior, pentru că nu intră sub incidenţa prevederilor articolului 5 bis din Regulamentul de Organizare al Activităţii Fotbalistice.

“Chindia are drept de promovare pentru că este un club nou înfiinţat, am primit loc în liga a treia în baza unei cereri. Vom contesta această decizie dacă va fi nevoie”, spun oficialii târgovişteni. Noua formaţie a oraşului, Chindia, nu are nicio legătură cu CSM Târgovişte, echipă care a retrogradat din Liga a 3-a în sezonul trecut. 

În urma aplicării articolului 5 bis, cluburile care au efectuat operaţiuni juridice începând cu anul 2008 intră sub incidenţa prevederilor regulamentare, neavând dreptul de promovare într-o categorie competiţională superioară pentru o perioadă de trei ani din momentul afilierii clubului respectiv la FRF.

Directiva care interzice dreptul de a promova într-un eşalon superior şi de a evolua în cupele europene a cluburilor care au şi-au schimbat denumirea, au schimbat sediul sau au cumpărat loc, vine de la FIFA şi datează încă din 2008, însă până acum Federaţia Română de Fotbal nu a pus-o în aplicare. În ultimii ani, s-au produs mai multe operaţiuni juridice la nivelul cluburilor din liga a doua sau a treia fără să se aplice normele articolului 5 din R.O.A.F.

Mai multe cluburi aflate pe lista FRF contestă decizia

Multe dintre cluburile aflate pe lista neagră a Federaţiei Române de Fotbal vor să conteste interzicerea dreptului de promovare într-un eşalon superior, mai ales că aceasta vine chiar la jumătatea sezonului. Săgeata Năvodari este una dintre echipele care se află într-o situaţie neplăcută, asta pentru că ocupa locul 2 în Seria I a ligii secunde, cu şanse mare să promoveze pe prima scenă a fotbalului românesc.

FC Chindia Târgovişte se află pe primul loc al seriei 3 din liga a treia şi are cele mai mari şanse să acceadă în liga secundă. De asemenea, formaţia pregătită de Costel Pană nu a înregistrat nicio înfrângere în acest sezon.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite