Cheltuielile cu deszăpezirea au crescut de 3 ori faţă de iarna trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 230,000 de lei au fost cheltuiţi de municipalitate pentru acţiunile de deszăpezire a străzilor şi trotuarelor din oraş. De la 1 noiembrie 2009 şi până la 31 ianuarie 2010, au fost aruncate pe străzile Târgoviştei 200 de tone de sare şi peste 1000 de metri cubi de nisip.

Pe lângă materialele antiderapante, în costul deszăpezirii din această iarnă intră şi cheltuielile cu carburanţi sau piese de schimb pentru utilaje. Dan Badea, directorul Direcţiei de Salubritate spune că nu s-au mai întâlnit cu o astfel de iarnă din 1985. „Anul trecut am avut numai opt intervenţii, toate legate de polei. Iarna aceasta am ieşit aproape zilnic la intervenţii. Cheltuielile cu deszăpezirile au crescut de trei ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, explică acesta.

Pe lângă angajaţii de la Salubritate, la deszăpezire au ajutat şi cei de la Grădini Publice sau de la Direcţia de Construcţii. „Muncitorii sunt la limita puterilor, fiind cazuri în care nu au ajuns acasă decât după 48 de ore de muncă. Sunt epuizaţi, am creat special pentru ei un dormitor unde se pot retrage pentru o pauză de două ore în care să se odihnească, să facă un duş sau să se uite la televizor. Au făcut eforturi supraomeneşti, pentru mine sunt nişte eroi.”, spune Badea.

Străduţele mici sunt deszăpezite manual


Utilajele de deszăpezire nu pot intra şi pe străduţele mici dintre blocuri. „De exemplu, în Aleea Trandafirilor, nu ai cum să intri cu lama. Numai cu târnăcopul şi cu lopata se poate intra iar acest lucru durează din păcate destul de mult. Am avut în permanenţă pe străzi aproximativ 200 de angajaţi care au intervenit manual”, explică Badea.



Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite