Cezar Lungu este jucător de bază al naţionalei de tineret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 22 de ani, portarul târgoviştean este căpitanul Stelei II Bucureşti

Se spune des în lumea fotbalului că postul de portar este cea mai dificilă sarcină de acoperit într-o echipă, însă pentru Cezar aceasta este cea mai frumoasă “meserie”. Tânărul târgoviştean a iubit întotdeauna sportul de orice fel, însă cu timpul, fotbalul i-a stârnit cel mare interes şi a hotărât să i se dedice. “Mereu mi-a plăcut sportul şi am început să îl practic de pe la vârsta de 7 ani. Dragostea pentru sport s-a cultivat din familie. Tatăl meu a jucat baschet şi m-a îndrumat, pe mine şi pe sora mea către acest sport. Eu însă am optat pentru fotbal, pentru că m-a atras încă de la o vârstă fragedă. Pur şi simplu mi-a plăcut foarte mult. La început am fost atacant, ca orice jucator căruia îi place golul. Însă antrenorii m-au recomandat ca portar pentru că aveam un fizic bun pentru acest post. Aşa că am decis să rămân ca portar şi am început să mă antrenez  în acest sens”, spune portarul.
Cezar Lungu este al treilea portar al Stelei şi jucător de bază al echipei naţionale de tineret, tehnicianul Emil Săndoi îl convoacă ori de câte ori are ocazia, având mare încredere în calităţile tânărului portar târgoviştean.

De opt ani este la Steaua
Pentru că fosta capitală a Ţării Româneşti nu avea prea multe de oferit în lumea fotbalului, Cezar a plecat din Târgovişte când era elev în clasa a VII la Şcoala Generală “Vasile Cârlova”. Atunci a primit un contract din partea Clubului Steaua şi a hotărât să plece în capitală. “La 14 ani am plecat la Bucureşti şi am semnat cu Steaua. Un rol important în venirea mea l-a avut Victor Piţurcă. Am fost foarte fericit, chiar dacă ştiam că asta însemna să muncesc din greu. Dar faptul că făceam ce-mi place mi-a dat curaj şi ambiţie. La început mi-a fost un pic greu să mă acomodez cu viaţa de Bucureşti lipsindu-mi familia şi schimbându-mi modul de viaţă. Pe parcurs m-am obişnuit şi treptat a început să-mi placă viaţa în capitală şi nu regret nimic din ce am facut până acum”, mărturiseşte sportivul.

“Când îmi voi încheia cariera voi lucra tot în acest domeniu”
Tânărul portar nu se vede niciodată făcând altceva în afară de fotbal, chiar dacă uneori lumea sportului poate fi dificilă. “Programul săptămânal constă într-un antrenament în fiecare zi, plus meci la sfârşitul săptămânii. Recunosc faptul că nu m-am gândit niciodată ce aş fi făcut în afară de sport, pentru că fotbalul pentru mine este totul în viaţă. Probabil când va trebui să-mi închei cariera tot în acest domeniu voi lucra. Dar mai este mult până atunci şi momentan vreau să îmi văd de treabă”, spune Cezar.
Goalkeeperul nu a uitat de oraşul natal şi vine acasă ori de câte ori poate. Chiar dacă la început fotbalul a însemnat sacrifiu, târgovişteanul este mulţumit de toate alegerile făcute până acum. “Acasă ajung destul de des, cam o data la două săptămâni. Un fotbalist chiar dacă este talentat, nu poate face perfomanţă fără muncă. De multe ori este mai important antrenamentul, decât meciul în sine. Pe lângă asta sportivii au nevoie şi de o alimentaţie sănătoasă, bogată în protein. Dacă la început mi-a fost dificil, să stau departe de casă, acum sunt fericit că am ales aşa pentru că aş fi pierdut multe momente importante în viaţa mea. La Steaua am petrecut foarte multe clipe frumoase împreună cu echipa obţinând titlul în 2006”, mărturiseşte goalkeeperul.
Cezar va juca marţi, 11 mai în lotul “Under23” la meciul contra Belgiei şi doreşte să se întoarcă acasă cu o victorie.

Întrebări şi răspunsuri
Atunci când nu ai antrenamente, ce faci in timpul liber?

Chiar dacă nu am foarte mult timp liber, îmi place să-mi menţin tonusul pe terenul de tenis. Sunt un pasionat al tenisului de câmp şi joc ori de câte ori am ocazia.
Ai emoţii pentru meciul cu Belgia?
Emoţii am înainte de fiecare meci este normal. Dar trebuie să gândeşti pozitiv că vei ieşi învingător din orice confruntare. Am încredere că o să facem treabă bună mai ales că avem un antrenor de nota zece.

Ce-i place?
Îmi plac oamenii sinceri şi direcţi. Îmi place să călătoresc foarte mult şi să fiu înconjurat de prieteni.
Ce nu-i place?
Nu îmi plac oamenii invidioşi şi care nu au citit nicio carte în viaţa lor. De asemenea, nu-mi place minciuna şi prefăcătoria.

Profil
Născut: 06.04.1988
Studii: Student anul III la Universitatea Ecologică Bucureşti
familie: o sora mai mică

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite