Târgovişte: Start pentru Zilele Cetăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Start pentru Zilele Cetăţii
Târgovişte: Start pentru Zilele Cetăţii

Târgoviştea se îmbracă în haine de sărbătoare. Concursuri, expoziţii, teatre şi concerte, de asta vor avea parte cei care vor ieşi în serile următoare în parcurile şi pe străzile oraşului.

În această seară târgoviştenii sunt aşteptaţi la paradă, teatru şi concert folcloric. Toate evenimentele sunt organizate de Primăria Târgovişte şi sunt gratuite pentru toţi cei dornici să participe.

În această după-amiază, începând cu ora 16.00, se deschide şi workshop-ul medieval din parcul Chindia, unde doritorii vor putea învăţa arta luptelor cu sabia sau a trasului cu arcul. În plus, cei mai curajoşi vor putea şi să călărească.

Atracţia serii o reprezintă parada de la ora 18.00, care cuprinde toate personajele implicate în Zilele Cetăţii. La ora 19.00 se va deschide Festivalul internaţional de Folclor iar, la ora 20.00, va avea loc o videoproiecţie de fotografie în aer liber la terasa din Parcul Chindia. Seara se va termina cu un spectacol folcloric în Piaţa Mihai Viteazul.

Evenimentele au început de dimineaţă

Zilele Cetăţii au debutat astăzi dimineaţă cu deschiderea târgului „Toamna Târgoviştei“, în parcul Chindia. Aici, timp de cinci zile, vor sta deschise pentru târgovişteni expoziţiile de flori, porumbei, reptile şi bonsai. Zeci de curioşi au venit chiar din prima zi pentru a admira exponatele de aici. „Îmi plac mult porumbeii şi mă pot considera şi eu un columbofil pentru că am şi eu câteva perechi. Dar acum, mai mult decât păsările, m-au impresionat bonsaii. Sunt tare frumoşi“, spune Mircea Silomon, un târgoviştean în vârstă de 62 de ani.

O altă atracţie pentru târgovişteni o reprezintă tabăra de creaţie „Toamna la Chindia“, situată tot în parcul Chindiei şi inaugurată tot astăzi. Aici, cei interesaţi pot să admire meşterii populari în olărit, sculptat şi încondeiat şi să participe activ în cadrul unor ateliere specifice. „Sunt aici încă de la ora 10.00, de la deschidere. Abia aştept să încerc şi eu să fac o oală. E bine că anul ăsta putem şi noi, spectactorii, să punem mâna la treabă“, a spus entuziasmată Corina, o târgovişteancă de 19 ani.

La prânz, Târgul Meşterilor Populari şi-a deschis porţile în parcul Mitropoliei. Aici, peste 20 de meşteri din zona Dâmboviţei dar şi din alte zone din ţară expun de la bice făcute din piele naturală, până la ulcioare şi coşuri de răchită. Cei interesaţi pot chiar să cumpere minunăţiile realizate de cei mai talentaţi artişti. Tot în parcul Mitropoliei, pofticioşii pot servi specialităţile româneşti chiar de la terasa  ţărănească de aici, unde frigăruile, pastrama şi ciolanul cu fasole pot fi cumpărate cu şase lei porţia.

Cu ocazia Zilelor Cetăţii a fost deschis şi un târg auto pentru iubitorii de maşini, cai putere şi fete frumoase. Pe platoul de la Prefectură puteţi admira peste 15 mărci şi zeci de modele de bolizi.

Cât a cheltuit primăria

Cele cinci zile de sărbătoare au costat Primăria Târgovişte 70.000 de euro. „Acesta este cel mai mic buget al Zilei Oraşului de când există această sărbătoare pentru că e un an greu şi banii sunt destul de puţini. Oricum, târgoviştenii vor avea parte de tot ce au nevoie pentru a se simţi bine“, spune primarul oraşului, Gabriel Boriga.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite