Cererea bate oferta de cazare în căminele studenţeşti de la Valahia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campusul Universitar al UVT
Campusul Universitar al UVT

Criza financiară se simte în numărul mare de stundeţi care se bat pe căminele Universitatăţii Valahia din Târgovişte (UVT). Aceasta dispune de doar 1.300 de locuri  de cazare în anul universitar 2011-2012, iar la momentul acesta, 150 de studenţi nu ştiu unde vor locui pe perioada studenţiei.

Chiar şi aşa, numărul acestora ar putea creşte pentru că perioada de înscriere a cererilor pentru cămin se termină pe 25 septembrie. „Cei care au fost cazaţi în anii anteriori îşi păstrează locul de cazare, iar locurile libere vor fi repartizate pe baza unor criterii care vor fi prevăzute în regulamentul de cazare. Noi ţinem cont ca studentul să fie cât mai aproape de facultatea pe care o urmează, dar lucrăm în funcţie de numărul de locuri rămase în căminul respectiv”, a declarat Elena Ciungu, şefa Serviciului Social din cadrul UVT.

În cele şapte cămine ale UVT mai sunt cazaţi şi fotbaliştii de la Chindia Târgovişte, care ocupă un etaj întreg în Campusul Universitar, handbalişti, care ocupă 11 camere, dar şi stundeţii străini, basarabeni, spanioli sau francezi, care vin la noi prin bursele Erasmus. „În mare parte, fotbaliştii şi handabaliştii sunt studenţi de-ai noştri. Mai avem şi studenţi familişti. Sunt vreo 7 astfel de cereri”, adaugă Elena Ciungu.

Universitatea Valahia dispune de 7 cămine însă la 1 noiembrie ar putea apărea încă unul, în Campusul Universitar. Pentru a putea onora toate solicitările, reprezentanţii UVT au băgat şi câte trei studenţi într-o cameră.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite