Târgovişte: Teatrul Cercului Militar a câştigat 8 premii naţionale la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra echipă a trupei de teatru „Replica“, de la Cercul Militar din Târgovişte, a reuşit să obţină opt premii la Festivalul Naţional de Umor Cazon de la Sibiu, încheiat în acest weekend. Performanţa este cu atât mai mare cu cât trupa nu beneficiază de fonduri, iar pentru decor au scos bani din propriul buzunar.

Trupa de teatru a Cercului Militar din Târgovişte activează de peste 30 de ani. Concursul „Podul minciunilor“, din cadrul festivalului de la Sibiu, a reunit, pe scena Casei Armatei din Sibiu, peste 15 trupe de teatru din întreaga ţară, toata aparţinând cercurilor militare.

Cei mai buni dintre concurenţi au fost, însă, târgoviştenii. Printre cele opt diplome obţinute se numără şi cele mai importante trei puse la bătaie de organizatori. Târgoviştenii au câştigat, printre altele, locul I pentru interpretare la secţiunea grup, cu piesa „Cuiul“, scrisă şi regizată de târgovişteanul Ştefan Lupu şi Miss „Podul Minciunilor“, care i s-a acordat Laurei Filip.

image



Pentru deplasare, trupa de teatru nu a beneficiat de niciun ban. Şeful Cercului Militar din Târgovişte, colonel Emil Petrescu, a folosit maşina proprie. La fel a făcut şi regizorul, Ştefan Lupu.
„Este un rezultat foarte bun cel pe care l-am obţinut acum. Sunt convins că există în continuare tineri dornici să facă artă, mai ales teatru. Din păcate pentru ce-i frumos nu există niciodată atenţie mărită. Ce mă bucură cel mai mult este că tinerii din trupă, cu vârste între 17 şi 22 de ani, fac teatru necondiţionat, neplătiţi şi totuşi au rezultatele unui teatru profesionist“, spune Şeful Cercului Militar, colonelul Emil Petrescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite