Centura municipiului Târgovişte, în amplu proces de reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de reabilitare şi modernizare a liniei de centură a municipiului Târgovişte sunt în plină desfăşurare. Unul din sensurile de mers a fost închis în zona Mechel pentru repararea podului. De mai bine de o săptămână s-au început lucrările şi în zona pasajului Teiş şi în microraioanele II şi III.

Investiţia totală se ridică la peste 24 de milioane de lei iar banii provind din fonduri nerambursabile obţinute prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale si locale”. “Centura oraşului e un traseu foarte circulat şi este bine că s-au început lucrările. Suferim puţin acum pentru că circulaţia este îngreunată, dar tot răul înspre bine”, spune Dorel Simion, un şofer în vârstă de 43 de ani.



Amplul proiect prevede reabilitarea a 13,8 km, pe zonele în care drumul are patru benzi de circulaţie si lăţirea zonelor de drum cu două benzi de circulaţie la patru benzi acolo unde este posibil. Străzile vizate sunt Petru Cercel, Laminorului, Calea Campulung, Bd-ul Eroilor, Aleea Sinaia, Aleea Mânăstirea Dealu, Magrini, Cărămidari, Calea Ialomiţei. De asemenea, se are în vedere construcţia de trotuare şi poduri noi şi reabilitarea celor existente.

Contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat în data de 28 iunie 2009, în urma organizării unei proceduri de achiziţie publică la care au participat 11 firme. Licitaţia a fost câstigată de trei firme, în urma unei asocieri: S.C. Cast S.R.L., S.C. Trans bitum S.R.L şi Carena Spa Impresia di Construzioni.

Autorităţile spun că în maxim doi ani, conducătorii auto vor putea circula pe o şosea care respectă toate standardele europene.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite