Centrul Renault de la Titu a fost inaugurat astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aici se vor realizeaza încercări pentru vehicule şi componente mecanice ale Grupului Renault. Proiectul este estimat la peste 450 de milioane de euro şi cuprinde 100 de bancuri de încercări, destinate vehiculelor întregi şi componentelor acestora (amortizoare, punţi, Grup Motopropulsor etc.).

Cel mai frumos vis a devenit realitate, astăzi, la Titu. Instalat pe locul unei foste baze militare aeriene, Centrul de Încercări al Renault Tehnologie Roumanie a fost inaugurat astăzi. Situat pe un teren de 350 de hectare, la jumătatea distanţei dintre Uzina Dacia de la Piteşti şi birourile de proiectare ale Renault Technologie Roumanie (RTR) de la Bucureşti, Centrul Tehnic Titu realizează încercări pentru vehicule şi componente mecanice ale Grupului Renault. Parte integrantă a Renault Technologie Roumanie, Titu completează dispozitivul de inginerie al Grupului.
Centrul cuprinde 100 de bancuri de încercări, destinate vehiculelor întregi şi componentelor acestora (amortizoare, punţi, Grup Motopropulsor etc.). Acestea permit recrearea unor condiţii de funcţionare extreme: rezistenţa la frig, simulator de expunere la soare, cabină de ploaie etc. Pentru a analiza comportamentul vehiculelor sunt prevăzute zece tipuri de piste, cu o lungime totală de 32 de km. Inelul de viteză, pistele deformate, zona de proiecţie sub caroserie sau zonele de apă reproduc condiţii de rulare a maşinilor pe care clienţii le pot întâlni în toată lumea.

Bancurile şi pistele de încercări vor permite inginerilor români să testeze şi să optimizeze noi modele de vehicule şi de organe mecanice. Astfel, clienţii vor beneficia de maşini la cel mai bun nivel din punct de vedere al performanţei, al calităţii, al confortului, al securităţii şi anduranţei.

Primele echipe s-au instalat la Titu în iunie 2010 şi până la sfârşitul anului, Centrul va avea o echipă de 300 de persoane. Primele încercări pe piste sunt prevăzute pentru luna octombrie a acestui an.

Proiectul, anunţat din 2006, este estimat la peste 450 de milioane de euro.

Se lucrează la noul Logan


Printre modelele care vor fi testate aici în perioada imediat următoare se numără versiunile cu motoare Euro 5 ale modelelor Dacia actuale, iar din 2011 viitoarea generaţie a Logan, programată pentru a intra în fabricaţie în 2012.
Până la sfârşitul anului viitor la RTR vor lucra 1.000 de angajaţi, iar peste trei ani, când este prognozată terminarea investiţiei, centru va avea 3.000 de salariaţi.
La inaugurarea Centrului de la Titu a fost prezent şi preşedintele României, Traian Băsescu, care a declarat că investiţia Renault este extrem de benefică nu doar pentru Dâmboviţa, ci şi pentru întreaga ţară, în condiţiile în care la Titu vor lucra aproape 2000 de ingineri români.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite