Târgovişte: Centrul oraşului e mai periculos decât periferia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Centrul oraşului e mai periculos decât periferia
Târgovişte: Centrul oraşului e mai periculos decât periferia

Furturi de şi din maşini, spargeri de societăţi comerciale şi furt din buzunare. Astea sunt principalele infracţiuni comise în Târgovişte de la începutul anului şi până acum. Zonele cu risc mare de infracţionalitate sunt centrul şi microraioanele VIII, IX şi VI.

Târgoviştea nu are mari probleme la domeniul infracţionalitate. Cele mai multe cazuri de furturi din maşini, din buzunare dar şi din societăţi comerciale au fost înregistrate în zona centrală. Astfel, în zona Cinematografului independenţa şi Bulevardul Mircea cel Bătrân au fost înregistrate, de la 1 ianuarie până acum, 29 de sesizări. Cele mai multe cazuri au fost cele de furturi din autovehicule. Astfel, 19 târgovişteni au fost păgubiţi. Tot în zona centrului au fost sparte patru magazine, au fost furate cinci maşini şi un om a fost buzunărit.

Nici microraionul VI nu este un loc sigur să vă lăsaţi maşinile parcate la întuneric sau să vă plimbaţi noaptea. Aici s-au înregistrat 19 furturi din automobile, s-a spart un magazin şi a avut loc o tâlhărie.

Următoarea zonă în top este Piaţa 1 Mai. Aici au fost sesizate 26 de infracţiuni iar poliţiştii târgovişteni au constatat trei tâlhării, 18 furturi din automobile, un furt din maşină, o spargere de societate comercială şi trei furturi din buzunar şi poşetă.

Zona micro XII are şi ea o bilă neagră. 22 de infracţiuni în acest cartier dintre care cele mai multe au fost furturi din maşini. Microraionul IX şi zona XXL sunt printre cele mai liniştite din aceste considerente. Aici au fost înregistrate câte 11 infracţiuni, majoritatea pentru furturi din automobile.

Târgoviştenii îşi fac griji

Mulţi dintre şoferii târgovişteni se uită bine la locul unde urmează să îşi parcheze maşina. „Sunt atent să văd dacă zona este sigură, pentru că nu aş vrea să îmi fie spartă. Încerc să nu las nimic la vedere şi până acum nu am avut probleme”, spune Dan Popescu, un şofer de 34 de ani.  Alţi locuitori ai oraşului sunt speriaţi de jafuri şi tâlhării. „Încui mereu uşa după ce intru în casă pentru că mi-este foarte frică să nu intre careva peste mine. Cine ştie ce nebuni mai găsim”, spune Adriana Zamfir, o pensionară de 69 de ani.

„Mi-am găsit maşina spartă în buricul târgului”


Un târgoviştean şi-a parcat maşina în centrul oraşului în plină zi. Când s-a întor la vehicul, după 20 de minute, a găsit geamul portierei din stânga spart şi i-au dispărut detectorul de radar şi un încărcător auto de telefon. „Nu îmi închipuiam că la ora două ziua se poate sparge o maşină în centru”, spune şoferul păgubit.

Există şi cartiere fără infracţiuni


Aleea Trandafirilor, Micro III şi II nu au avut înregistrate infracţiuni. Locuitorii de aici spun că zona lor este foarte liniştită şi că până acum nu s-a pomenit de vreo spargere de maşină. „Avem un cartier foarte liniştit şi suntem tare mândri de el. Mai avem copii teribilişti dar nu sunt mulţi şi nu crează probleme”, spune Vasile Vieru, locuitor al unui bloc din micro III. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite