Centru SMURD la Pucioasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorii paramedici vor fi şcoliţi la Pucioasa, acolo unde săptămâna aceasta a fost inaugurat primul Centru de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă din judeţ.

Acesta va funcţiona în incinta Detaşamentului de Pompieri din oraşul staţiune Pucioasa. Judeţul Dâmboviţa se alătură astfel, celorlalte centre din ţară de la Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Timişoara, Târgu Mureş, municipiul Bucureşti, precum şi celui de la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldeşti.

“Aceste centre vin în sprijinul activităţii SMURD, ce se desfăşoară în prezent în cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă. Atât cursanţii, cât şi cei cinci instructori formatori SMURD provin din rândurile angajaţilor unităţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat colonelul Mirel Pietreanu, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa.

Noua “şcoală” de paramedici de la Pucioasa asigură în acest moment cursurile de prim-ajutor, descarcerare şi salvare pentru personalul din serviciile pentru situaţii de urgenţă din judeţele: Dâmboviţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Teleorman. Zona ar putea fi extinsă însă, cu aprobarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Centrul SMURD dispune de echipamente speciale: truse medicale, păpuşi, manechine, aparate de respirat etc, obiecte care se regăsesc şi în dotarea unei ambulanţe sau în dotarea unei autospeciale de pompieri.

În fiecare lună pot fi şcoliţi 16 viitori paramedici. La finalul acestor cursuri vor fi susţinute examene, pe baza cărora absolvenţii vor primi calificarea de paramedic.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite