Cel mai mare „STOP” din judeţ se află la Răzvad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Indicatorul, care are un diametru de un metru şi jumătate, a fost amplasat în intersecţia DN 72 cu DJ 720. Autorităţile, împreună cu IPJ Dâmboviţa, au luat această decizie în urmă cu trei ani, după ce intersecţia din Răzvad a fost locul producerii mai multor accidente cauzate de vizibillitatea redusă. De curând, pe indicatorul cu pricina, a fost aplicată o folie reflectorizantă pentru a-l face şi mai uşor de observat pe timp

Şoferii care traversează localitatea dâmboviţeană Răzvad trec pe lângă cel mai mare indicator care obligă la oprire şi la asigurare temeinică din Dâmboviţa, binecunoscutul „Stop”. Acesta este amplasat în intersecţia DN 72 cu DJ 720, intersecţie cu un grad scăzut de vizibilitate, mai ales pe timp de noapte. Nu de puţine ori, accidente grave au avut loc aici pentru că, fie şoferii nu s-au asigurat corespunzător, fie nu au observat, pe bună dreptate, niciun indicator. Aşa că poliţia rutieră a luat decizia de a amplasa în intersecţia de la Răzvad, un „Stop” cu diametrul de un metru şi jumătate.

Decizia a fost luată acum trei ani iar de curând, peste indicator, a fost aplicată o folie reflectorizantă pentru a-l face şi mai uşor de observat pe timp de noapte. „S-a dispus în timp, dublarea semnalizării rutiere. Am montat două indicatoare cu indicaţia oprire la semnalizare, aşa numitul „Stop”. Unul dintre acestea a fost realizat la dimensiuni mult mai mari decât dmensiunile în vigoare pentru că, de cele mai multe ori, şoferii care erau implicaţi în accidente rutiere produse din vina lor, au spus că nu au observat indicatorul „Oprire”, a declarat comisarul şef Ion Niculae, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere (S.P.R) Dâmboviţa.
 
Nu s-au mai produs accidente

Un prim efect al montării acestui indicator uriaş, a fost scăderea la „zero” a numărului de accidente rutiere produse în această intersecţie. „Din momentul în care a fost montat acest indicator uriaş, nu am mai înregistrat accidente în aceasta intersecţie. Indicatorul este montat de aproape trei ani şi a fost refăcut în timp, aplicându-se pe el şi o folie reflectorizantă pentru a putea fi văzut în condiţii bune şi pe timp de noapte. Din judeţul nostru este cu siguranţă cel mai mare indicator şi sunt sigur că multe judeţe nu au aşa ceva”, mai spune şeful SPR Dâmboviţa.

Semnalizare asemănătoare şi la Adânca

Poliţia rutieră a mai recurs şi la alte metode de a-i determina pe şoferi să sporească atenţia în trafic. Oamenii legii au montat un panou uriaş de informare în intersecţia Drumului Judeţean  720 B cu linia de cale ferată, din localitatea Adânca, acolo unde, în urmă cu trei ani, şi-au pierdut viaţa 13 persoane, după ce un microbuz plin cu nuntaşi a fost izbit în plin de un tren. „Acela a fost unul din cele mai grave evenimente rutiere. Poliţia face tot posibililul să îi conştientizeze de şoferi şi doar prin astfel de avertizări mai reuşesc”,  spune Andrei Vârtopeanu, un şofer de 49 de ani, din Răzvad.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite