Cel mai bătrân elev de clasa întâi, din Dâmboviţa, are 41 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clopoţelul a sunat anul acesta pentru 81.800 elevi dâmboviţeni. Dintre aceştia, puţin peste 15.000 sunt elevi de clasa întâi. Aceştia şi-au pus pentru prima oară ghiozdănelul în spinare şi au pornit, împreună cu părinţii, către şcoală, la festivitaeta de deschidere.

Există însă şi o altă categorie de elevi pentru care prima zi de şcoală are o altfel de însemnătate. Şi asta pentru că primele litere şi primele cifre vor fi învăţate după gratii. La Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni 55 de persoane private de libertate au început noul an şcolar, 20 la ciclul primar şi 35 la cel gimnazial. Printre aceştia se numără şi cel mai vârstnic boboc de clasa întâi din Dâmboviţa, care are 41 de ani. „Este condamnat pentru tâlhărie. Are de executat o pedeapsă de 12 ani, din care a făcut doar un an. El a venit la noi şi ne-a spus că vrea să se înscrie în clasa întâi pentru că nu a absolvit nicio şcoală până acum. A spus că este hotărât să iasă om de acolo”, a declarat pentru „Adevărul de Seară”, purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Larisa Pană.

Deţinuţii sunt educaţi de profesori repartizaţi de la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.

Clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar, vor fi în vacanţă în perioada 1 - 7 noiembrie. Vacanţa de iarnă va începe însă pe 22 decembrie şi va ţine pân în 4 ianuarie. Cursurile semestrului I vor fi reluate în 5 ianuarie  şi vor dura până în 28 ianuarie, anul viitor.

Cursurile în semestrul al II-lea încep în 7 februarie şi durează până în 15 aprilie anul viitor. Din 16 aprilie şi până în 25 aprilie elevii vor fi în vacanţă de primăvară, cursurile semestrului al doilea urmând să fie reluate în 26 aprilie. Semestrul al doilea se va încheia în 17 iunie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite