Cei mai talentaţi pictori tineri vor fi premiaţi se cavalerii maltezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia vor primi premii în bani, rechizite şi  obiecte necesare picturii. Copiii vor fi selectaţi de la Şcoala de Arte „Octav Enigărescu”, clasa profesorului Mihai Şerbănescu, şi vor susţine o expoziţie de pictură.

Cei mai talentaţi copii târgovişteni de la Şcoala de Arte „Octav Enigărescu” vor fi premiaţi de Serviciul de Ajutor Maltez, în cadrul unei expoziţii de pictură pe care aceştia o vor susţine. Elevii vor fi selectaţi de la clasa profesorului Mihai Şerbănescu, iar aceştia vor primi premii în bani, rechizite, dar şi obiecte necesare picturii. „Dorim să fim lângă tinerele talente, să le sponsorizăm cu puţinul nostru pe care îl avem, ca să vadă că nu sunt abandonaţi, ai nimănui. Artiştii sunt consideraţi o altă latură a societăţii, o latură izolată, puţin înţeleasă de cei din jur. Dacă nu suntem alături de ei, să-i creştem, să-i formăm, îi vom pierde. Aceştia trebuie încurajaţi şi stimulaţi”, mărturiseşte Aurel Stănilă, membru al Serviciului de Ajutor Maltez Târgovişte.
“Cavalerii maltezi”, aşa cum se intitulează aceştia, au luat iniţiativa de a fi aproape de copiii talentaţi din Târgovişte pentru a susţine ceea ce pare pierdut în vremurile de astăzi, cultura şi arta, în general. “În mare parte, copiii sunt pe calculator, foarte puţini sunt aceia care au rămas cu inima pentru natură, artă şi creaţie. Una dintre piesele de rezistenţă ale oricărui popor este arta, cultura, aşa a fost dintotdeauna. Artiştii sunt mândria unei ţări, iar ei trebuie apreciaţi”, spune acesta.
La Şcoala de Arte “Octav Enigărescu” din Târgovişte se află unii dintre cei mai talentaţi copii la pictură din ţară, o parte dintre aceştia participat cu lucrările la mai multe expoziţii.

Punte între generaţii

Pe lângă această acţiune, membrii maltezi vor să organizeze şi o expoziţie a unor pictori târgovişteni aflaţi la o vârstă înaintată. “Noi facem mai multe acţiuni de caritate şi suntem alături şi de tineri, dar şi de vârstnici. Va fi şi o expoziţie a unor pictori mai în vârstă, dar şi o lansare de carte. Astfel, expoziţia tinerelor talente şi cea a vârstnicilor crează o punte între generaţii. Au ce învăţa unii de la alţii. Cei în vârstă pot lua din viziunea proaspătă a tinerilor, iar cei din urmă pot împrumuta din maturitatea celor dintâi”, mărturiseşte Aurel Stănilă.
Asemenea acţiuni vor mai avea loc şi pe viitor, membrii Serviciului Maltez au în program să premieze şi copiii târgovişteni pasionaţi de poezie sau proză, aceştia fiind premiaţi în cadrul unor concursuri.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite