Ceartă aprigă între doi ciobani din Runcu. S-a lăsat cu ameninţări cu moartea şi batjocoriri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ciobanul Victor Gugu
ciobanul Victor Gugu

Ciobanul şef i-a sechestrat altui cioban zeci de oi şi vaci pe motiv că i-ar fi furat un taur. Cel acuzat spune că totul este o înscenare pentru simplul motiv că ciobanul şef nu vrea să îi dea leafa pe ultimele luni lucrate în munte. Cazul a ajuns şi la poliţie care a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Ciobanii din Runcu se ceartă la cuţite după dispariţia unui taur de 300 de kilograme. Ciobanul şef îl acuză pe unul din ciobanii care lucrau pentru el, că i-a furat bovina, motiv pentru care i-a sechestrat zeci de animale. Mai mult, l-a batjocorit pe un ajutor de stână adus de el, punându-l să meargă în patru labe şi să zbiere precum vaca.Scandalul a pornit în urmă cu câteva zile, atunci când ciobanul şef, Daniel Negulescu, a sesizat dispariţia taurului, chiar cu o zi înainte să coboare din munte.

Ameninţat cu toporul

„Eu habar nu am ce s-a întâmplat pentru că am fost internat în spital, am fost bolnav.  El mă acuză pe mine că i-am furat taurul dar el nici nu ştie de când le lipseşte. Şi-a dat seama că îi lipseşte cu o zi înainte să coboare din munte cu oile. Eu am fost ameninţat că nu îmi mai dă vitele, că îmi taie gâtul cu toporul şi multe chestii. Mi-au oprit 60 de oi, 7 vaci, doi măgari. Nu am reuşit să le recuperez. Am plângere făcută la poliţie”, ne-a povestit victor Gugu.

„Am de recuperat 30 de milioane”

 

Mai mult refuză să îi plătească leafa pe ultimele luni şi să îi restituie zeci de kilograme de brânză, dar şi alte bunuri. „Până acum nu am mai avut probleme cu el. Am muncit şi anul trecut cu el şi nu s-a întâmplat nimic. Eu cred că nu avea să îmi dea bani pe ce le-am muncit şi d-asta face ce face. E o înscenare treaba cu taurul. Mie are să îmi dea vreo 30 de milioane iar celor doi băieţi cu care am venit are să le dea câte 60 de milioane”, mai spune Victor Gugu.

Poliţia din Fieni confirmă faptul că pe adresa lor, a venit o plângere din partea ciobanului nedreptăţit. 

 „Poliţia oraşului Fieni a fost sesizată de proprietarul unei stâne aflate în Muntele Leaota 2 că un cioban de la stâna sa i-a sustras  o bovină. Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că în data de 5 septembrie, ciobanul, din cauza stării de sănătate a plecat de la stână, ocazie cu care şi-a luat şi o bovină, proprietate personală”, a declarat agent Raluca Trandafir, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

Batjocorit şi filmat

De parcă nu ar fi fost de ajuns că i-a sechestrat animalele şi bunurile, unul dintre nepoţii ciobanului şef Daniel Negulescu, l-a batjocorit pe un băiat, ajutor la stână,  punându-l să meargă în patru labe şi să zbiere precum vaca. „Acolo eu am avut doi ciobani duşi, angajaţi tot la el. Şi-a bătut joc de unul dintre ei. I-a pus un clopot de gât, l-a pus să meargă în patru labe şi să zbiere ca vaca.  Au pus câinii pe ei, l-au ameninţat”, a mai spus ciobanul nedreptăţit.

Poliţia a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Cât despre umilinţa la care a fost supus tânărul de 30 de ani, rămâne de văzut dacă acesta va avea curajul să depună plângere.

image
image
Oi la munte
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite