Cavaleri şi domniţe, la umbra bătrânului Turn al Chindiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cavalerii şi-au rupt scuturile sub ploaia de lovituri de sabie primite de la adeversari, iar domniţele fie defilau prin faţa curioşilor, fie pregăteau bucate delicioase. Toate acestea, în cadrul Proiectului „Sistem şi prietenii – Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte, respect pentru trecut”.

Acţiunea face parte dintr-un proiect amplu, care vizează scoaterea din anonimat a nouă obiective turistice din România. La concertele din 10 şi 11 septembrie, sunt aşteptaţi să participe cel 30.000 de turişti români şi străini. Se vor organiza de asemenea ateliere de creaţie şi expoziţi cu iz medieval, ca-n vremea lui Vodă Ţepeş.

Solistul Trupei Sistem, Zoltan Toth, a reuşit, prin ONG-ul pe care-l deţine, să obţină un milion de lei, fonduri europene nerambursabile, cu care să promoveze fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti.

Intrare gratuită la curtea Domnească, pe 10 şi 11 septembrie



Curtea Domnească şi Turnul Chindia reprezintă cele mai importante simboluri ale oraşului Târgovişte, care atrag mii de turişti. Numai în primele şase luni ale acestui an, au vizitat aceste obiective 60.000 de persoane, faţă de 38.000, în perioada similară a anului trecut. Oamenii vin cu plăcere să descopere fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, unde au domnit 33 de voievozi.

Turiştii au ocazia să intre gratuit al curtea Domnească, în zilele de 10 şi 11 septembrie, pentru a putea participa la manifestările dedicate “Zilelor Cetăţii”.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite