Cathedral Plaza trebuie demolată, a decis Tribunalul Dâmboviţa. Ce spun dezvoltatorii proiectului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cathedral Plaza trebuie demolată
Cathedral Plaza trebuie demolată

Millennium Building Development - dezvoltatorul Cathedral Plaza, o investiţie de 60 de milioane de euro - arată că nu există nicio hotărâre de demolare a cladirii în niciun litigiu în care compania este parte.

"Dacă într-adevăr o instanta judecătorească s-a pronuntat cu privire la obligarea Primăriei Generale a Capitalei de a dispune anumite măsuri în legătură cu clădirea fără a cita măcar Millennium Building Development (MBD), vom verifica circumstantele în care o asemenea hotărâre judecătorească a putut fi emisa fara respectarea celui mai elementar drept la aparare al proprietarului clădirii", a declarat Robert Rosu, avocatul Millennium Building Development. "In orice caz, o sentinta pronuntata intr-un asemenea cadru procesual nu este opozabila MBD", a mai spus avocatul.

De altfel, Tribunalul Dâmboviţa nu a dispus demolarea Cathedral Plaza, ci obliga Primaria Generala a Capitalei sa emita un act administrativ prin care sa dispuna anumite masuri in legatura cu cladirea. Orice astfel de act administrativ va fi atacat de MBD, in concordanta cu drepturile sale legale.

Prin urmare, contrar afirmatiilor Arhiepiscopiei Romano-Catolice, lupta in instanta este departe de a se fi incheiat, iar Millennium Building Development a obtinut deja o victorie la Tribunalul Neamt, care a respins o cerere de demolare formulata de arhiepiscopie.

De altfel, conform unui sondaj realizat de catre institutul independent The Money Channel Institute, bucurestenii nu îşi doresc demolarea Cathedral Plaza (56%) - o masura administrativa fara precedent in Europa -, pe care o vad ca pe o oportunitate de a crea noi locuri de munca (69%) si de a aduce taxe la bugetul local (53%). In plus, 55% dintre bucuresteni asteapta din partea Primariei Generale solutii pentru mentinerea cladirii.

Millennium Building Development aminteste ca Arhiepiscopia Romano-Catolica si-a dat initial acordul pentru proiectul Cathedral Plaza, exprimandu-si dorinta ca aceasta cladire sa puna in valoare Catedrala "Sf. Iosif" si sa ofere un spatiu de intalnire in piateta pentru enoriasii romano-catolici, acestea fiind respectate de catre investitor.

Millennium Building Development este un investitor de buna credinta, care doreste sa contribuie, prin proiectele sale la dezvoltarea si modernizarea Capitalei.

Tribunalul Dâmboviţa a decis desfiinţarea construcţiei Cathedral Plaza, din strasa General Berthlot din Bucureşti, întrucât s-a construit fără autorizaţie legală, dezvoltatorul proiectului fiind chemat în judecată, într-un alt proces, pentru a demola imobilul ridicat lângă Catedrala "Sfântul Iosif".

CITEŞTE AICI CONTINUAREA MATERIALULUI

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite