Cât te costă să stai în chirie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona centrală rămâne cea mai scumpă pentru chiriaşi
Zona centrală rămâne cea mai scumpă pentru chiriaşi

Începerea anului şcolar si al celui universitar animă piaţa imobiliară. Reporterii ADS Târgovişte au cercetat anunţurile de mică publicitate şi ofertele agenţiilor imobiliare şi vă oferă câteva ponturi pentru închirierea unei locuinţe

Ca în fiecare an, în luna septembrie creşte interesul oamenilor pentru locuinţele spre închiriere. O demonstrează oferta diversă pe care o găsim în paginile de mică publicitate şi pe site-urile agenţiilor imobiliare. Este firesc, pentru că elevii se întorc la şcoală, iar studenţii îşi caută deja o locuinţă. Febra chiriilor cuprinde oraşul. Tarifele diferă în funcţie de zonă, de utilitaţi şi dotări, iar cine nu se opreşte la prima ofertă, are şanse să închirieze avantajos o locuinţă la standarde moderne.

Preţuri între 100 € şi 350 € pe lună

Cei care sunt în căutarea unei garsoniere sau a unui apartament au la îndemână atât anunţurile de mică publicitate, cât şi ofertele agenţiilor imobiliare. La ora actuală, preţurile încep de la 100 € pentru o garsonieră în cartierele periferice ale oraşului şi ajung la 350 € pentru un apartament cu 3 camere în zona centrală. În ceea ce priveşte utilităţile şi dotarile incluse, în prezent majoritatea locuinţelor oferite spre închiriere au conexiune la internet, centrală termică şi aparatură modernă, iar la partea de finisări – geamuri din termopan, parchet şi gresie, uşi metalice la intrare. Condiţiile de cazare se prezintă în general bune, diferenţierea tarifelor practicate axându-se pe numărul de camere, zona şi pe criteriul: mobilat/nemobilat.

Mica publicitate oferă cele mai mari şanse pentru o locuinţă
Deşi este mai simplu să apelezi la servicii specializate, răsfoitul prin paginile de anunţuri se dovedeşte încă o dată mai util. Anunţurile de mică publicitate sunt diversificate, acoperind o mai mare cerere şi sporind astfel şansele pentru găsirea unei chirii adecvate nivelului individual de pretenţii. Singura condiţie este să ai rabdare şi timp pentru a căuta şi compara ofertele. Ajutorul agenţiilor imobiliare este binevenit în cazul celor care vor mai multă seriozitate şi nu au timp la dispoziţie. Oferte sunt puţin mai ridicate decât cele din ziare, dar timpul alocat căutării unei locuinţe este mult redus.

Chiria pentru o cameră porneşte de la 100 de lei

Cei pentru care închirierea unei garsoniere sau a unui apartament pare prea mult, din punct de vedere financiar sau pentru că nu vor să locuiască singuri, există şi soluţia închirierii unei singure camere. Sunt destule si astfel de oferte, dar numai la mica publicitate. Preţurile pornesc de la 100 de lei şi ajung la 100 de euro. În aceste tarife sunt incluse următoarele: acces la baie şi bucătarie, cablu, internet, scutirea sau nu de la plata întreţinerii şi a celorlalte cheltuieli.

Cat costă chiria în funcţie de zonă şi numărul de camere, citiţi în ziarul ADS Târgovişte din săptămâna 15-22 septembrie 2011.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite