Târgovişte: Cât ne costă vacanţa la mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgoviştenii se pregătesc de concediu. Cei mai mulţi au ales şi în acest an marea. Şi pentru că se apropie vârful de sezon, ei au luat cu asalt magazinele care comercializează produse pentru soare, distracţie şi înot.

Hypermarket-urile şi magazinele mai mari de prin oraş au scos pe piaţă produsele pentru vacanţă. Astfel, puteţi găsi chiar în Târgovişte articole pe care, anii trecuţi, le puteaţi găsi doar pe litoral. De la colaci, saltele şi slip până la şlapi şi loţiuni de plajă, toate sunt la discreţie în câteva dintre magazinele oraşului.

Cele mai ieftine produse, în pieţe

Cea mai vastă gamă de produse este de găsit în pieţe. Aici sunt şi cele mai mici preţuri, dar marfa nu este întotdeauna de cea mai bună calitate. În piaţa 1 Mai, la etajul 1, o pereche de şlapi costă de la 7 lei în sus, în funcţie de model şi material. Un slip bărbătesc, tot aici, costă între 6 şi 20 de lei. În piaţa de la ”Ruşi”, preţurile sunt la fel de mici. Cu toate astea, cele mai mici preţuri le au magazinele din subsolul Pavcom. Toate articolele din pieţele oraşului pot fi găsite aici cu un preţ mai mic. Spre exemplu, un costum de baie de damă, în piaţă costă 15 lei iar la subsol preţul este, la acelaşi costum, de doar 12 lei. „Vin aici să cumpăr pentru că e mai ieftin. Diferenţa nu e foarte mare, dar dacă iei mai multe lucruri, se simte la buzunar. E drept că la Pavcom trebuie să stai să cauţi pentru că sunt prea multe magzine, dar găseşti preţuri foarte mici” spune Ana Georgescu, o vânzătoare de 41 de ani.

Produsele de calitate, mai scumpe şi mai rare

Pentru calitate, târgoviştenii scot din buzunar sume mai mari. Produsele de firmă şi mai sigure, în ceea ce priveşte calitatea, sunt de găsit doar în magazinele mai mari. Astfel, pentru papuci şi şlapi, locuitorii oraşului aleg magazinul Libelula, din zona Dealu Mare. Pentru o pereche de încălţăminte de plajă trebuie să lăsaţi la casă între 10 şi 100 de lei.

În ceea ce priveşte loţiunile de plajă şi uleiurile de corp, acestea pot fi acum găsite atât în hypermarket-urile din centrul oraşului cât şi la câteva dintre magazinele de cartier. Una dintre cele mai variate game de creme şi loţiuni pentru plajă o are supermarketul Diana din micro 4. De aici puteţi cumpăra cele necesare pentru a evita arsurile solare cu un preţ pornind de la 18 lei pentru un ulei de plajă, preţ considerat scump de unii cumpărători, dar cu un grad de protecţie mare la razele solare.

Saltele, colaci şi pistoale cu apă

Pe lângă pregătirile cu încălţăminte şi îmbrăcăminte, unii târgovişteni aleg să cumpere din oraş şi accesoriile pentru ei sau cei mici. Astfel, mulţi au ieşit deja la cumpărături pentru colace, saltele pneumatice şi mingi. Pentru o saltea puteţi plăti 8 lei, dar preţurile ajung şi la 100 de lei pentru cele mai mari şi din material mai rezistent. Colacele sunt însă mult mai ieftine. De la cel mai mic până la cel mai mare şi mai frumos, plaja de preţuri este de la 3 la 30 de lei. La acestea vă mai trebuie o pompă pe care o puteţi achiziţiona cu 15 de lei. Accesoriile de plajă pot fi cumpărate de la hypermarket-urile Kaufland, XXL, Interex şi Praktiker dar şi de la magazine mai mici precum Trei Nuci din piaţa 1 Mai.

Târgoviştenii nu se grăbesc să cheltuie banii

Mulţi dintre cei plecaţi la cumpărături se uită la mai multe articole după care aleg preţul cel mai bun şi produsul cel mai potrivit. „Vreau să cumpăr din oraş tot ce-mi trebuie, pentru că e mai ieftin decât la Eforie. Plec pe 6 iulie la mare şi până atunci am timp să găsesc tot şi să cumpăr la cel mai mic preţ” spune Andreea, o tânără de 24 de ani.


 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite