Târgovişte: Campioni naţionali fără bază de antrenament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Campioni naţionali fără bază de antrenament
Târgovişte: Campioni naţionali fără bază de antrenament

Sportivii de la şcoala din Glodeni sunt campioni naţionali la handbal deşi condiţiile de pregătire sunt inexistente, sala de antrenament fiind mult prea departe de ceea ce înseamnă o sală de sport

La Şcoala Buică Ionescu din Glodeni, judeţul Dâmboviţa, există opţiunea de handbal pentru elevi. Astfel, pe lângă orele de sport, elevii pot practica handbalul sub îndrumarea profesorilor Ovidiu Rizescu şi Roberta Anghelescu. În ultimii nouă ani, profesorii se pot lăuda cu titluri naţionale la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, competiţie de referinţă între cluburile sportive şcolare din ţară.

image



„Din 2001 până în 2009, la toate competiţiile naţionale am fost pe podium. Am obţinut patru titluri naţionale în condiţiile de pregătire pe care le puteţi vedea”, spune mâhnit profesorul. „Cele mai mari probleme sunt iarna când nu pot ieşi cu copiii afară pe teren, trebuie să dau zăpada la o parte, plus că nu poţi alerga în frig. Suntem ajutaţi de Primărie pe perioada iernii, punându-ne la dispoziţie un microbuz cu care mergem la alte şcoli din judeţ, la Aninoasa sau la Pucioasa unde suntem primiţi de fiecare dată cu braţele deschise. Ne ajută şi cu bani atunci când trebuie să mergem la etapele zonale”, spune profesorul.

Sala de Sport a fost închisă


În condiţiile în care tavanul sălii de sport stă să cadă, directorul instituţiei a interzis accesul elevilor pentru a evita astfel producerea unor evenimente tragice. „Nu îi mai las să intre în sala de sport, clădirea e din 1932, tavanul este aproape găurit, până nu vom renova tavanul nu am cum să îi las să intre acolo”, a declarat Liviu Stoica, directorul şcolii din Glodeni.

image



Sala de sport, în care elevii fac antrenamentele la handbal,  este o fostă sală de curs de 30 de metri pătraţi. „Noi îi zicem sală de sport deşi e prea mult. Poarta de handbal este făcută de mine dintr-o saltea, am vopsit colţurile saltelei ca elevii să exerseze loviturile direcţionale. Este unicat în ţară cred”, zâmbeşte profesorul.

Sportivi la loturile olimpice

Şcoala din Glodeni are în acest moment patru elevi la centrele olimpice de handbal, trei băieţi sunt la centrul de la Sighişoara şi o fată la centrul de la Râmnicu Vâlcea. Aproape toţi elevii care au făcut handbal aici sunt acum la cluburile sportive din judeţ”, spune profesor Ovidiu Rizescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite