Târgovişte: Campaniile de prevenire au scăzut numărul incendiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Campaniile de prevenire au scăzut numărul incendiilor
Târgovişte: Campaniile de prevenire au scăzut numărul incendiilor

Numărul incendiilor a scăzut în acest an datorită campaniei de prevenire ale pompierilor, iar valoarea bunurilor salvate este net superioară celor distruse, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

În primele nouă luni din acest an au avut loc 263 incendii care au necesitat intervenţia ISU „Basarab I“ Dâmboviţa, în scădere faţă de cele 294 de incendii înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU “Basarab I” Dâmboviţa, maior Eduard Ţelea, pe timpul incendiilor au fost protejate bunuri şi instalaţii în valoare de peste 21,3 milioane de lei. Pagubele produse la incendii sunt mult mai mici, fiind estimate la 2,7 milioane de lei.

Cele mai multe incendii au avut loc în raionul de intervenţie al Detaşamentului de Pompieri Târgovişte, care au avut 82 de intervenţii în primele nouă luni ale anului.

Instalaţiile electrice, vinovatul principal

Incendiile s-au produs în principal datorită instalaţiilor electrice defecte, acestea fiind vinovatul în 66 de cazuri. S-au mai înregistrat incendii datorate coşurilor sau burlanelor de fum defecte sau necurăţate, focului deschis în spaţii deschise sau închise, fumatului, jocului copiilor cu focul, cenuşei şi jarului de la sistemele de încălzit şi mijloacelor de încălzire nesupravegheate. De asemenea, tragediile produse din cauza aparatelor electrice sub tensiune nesupravegheate şi trăsnetele au şi ele o pondere însemnată.

Potrivit informaţiilor de la ISU, 75% din totalul incendiilor au izbucnit pe proprietăţi individuale, 15%  pe domeniul privat şi 10% pe domeniul statului.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite