Campanie mobilă de donare de sânge la Facultatea de Ingineria Mediului din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campania de donare se organizează între orele 8.30 - 12.00
Campania de donare se organizează între orele 8.30 - 12.00

Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, sărbătorită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pe 14 iunie, Asociaţia React şi Vodafone România implementează o campanie mobilă de donare de sânge la Facultatea de Ingineria Mediului şi Biotehnologii din B-dul Unirii, nr. 18 - 24, la cabinetul medical din corpul B1.

Campania se desfăşoară marţi, 14 iunie, între orele 8.00-12.00.

Pentru a putea deveni donator de sânge, o persoană trebuie să fie sănătoasă şi să îndeplinească următoarele condiţii:

• Să aibă vârsta cuprinsă între 18-60 ani
• greutate 58-100 kg femeile şi 60-110 kg bărbaţii
• să nu fi suferit în ultimele luni intervenţii chirurgicale
• să nu fi avut următoarele boli:  hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malaria, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii

“Suntem mândri că programul «O şansă pentru viaţă» se extinde şi în Târgovişte. Avem în oraşul nostru mulţi tineri, dornici să doneze sânge şi să contribuie astfel la salvarea de vieţi omeneşti. Considerăm că donarea de sânge este o responsabilitate a întregii societăţi”, spune Maria Toma-Badeanu, manager local al Asociaţiei React.

Programul de donare de sânge “O şansă pentru viaţă” derulat de Asociaţia React a fost lansat în mai 2008. Scopul acestuia este informarea populaţiei privind necesitatea donării de sânge. Până în prezent au fost organizate 14 sesiuni de donare de sânge, în urma cărora s-au strâns peste 40.000 de litri de sânge, care au salvat mai mult de 120.000 de vieţi omeneşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite