Camere cu infraroşu pentru paza culturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agricultorii din zona comunei Dragomireşti, în afară de concurenţa acerbă de pe piaţă şi lipsa sprijinului din partea guvernului, se mai confruntă cu un necaj. Hoţii. Culturile de cartofi şi ceapă, aflate la distanţe apreciabile de sat, sunt frecvent stricate de indivizi certaţi cu legea.

Legumicultorii sunt nevoiţi să păzească noapte de noapte câmpurile. De multe ori, îi mai răpune oboseala şi când se trezesc văd că li s-a dat atacul.
Viorel Neagoe a apelat la mijloace moderne pentru a-şi proteja recoltele. Producătorul a investit ceva bani şi a montat în apropierea tarlalelor cu ceapă şi cartofi camere de luat vederi. Ziua, omul nu mai are deloc probleme. Hoţii nu se mai apropie de ogoarele sale, dar noaptea încă nu sunt puse la adăpost. „Am hotărât să-mi cumpăr camere cu infraroşu. Mă costă, dar investiţia se merită. Când ştiu că există aşa ceva, hoţii se tem să mai dea atacul. Suntem vreo 10 agricultori care ne-am unit, altfel nu avem cum să rezistăm. Anul ăsta avem o producţie bună şi ne luăm camere d’astea”, spune nea Viorel.

Hoţii, „graţiaţi” după cinci beţe la fund

Când sunt prinşi, hoţii au trei soluţii: să plătească ce au luat, să fie daţi pe mâna poliţiei sau să accepte să primească... 25 de beţe la fund. „Îi graţiez repede. După vreo cinci beţe, îi las, dar să ştiţi că nu am prins pe unul de două ori. S-au potolit”, completează Viorel Neagoe. Agricultorul crede că ar trebui ca şi primăriile să monteze camere de luat vederi pe uliţele satelor, decât să plătească un paznic care doarme în post. Hoţii nu ar mai da buzna în casele oamenilor.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite