Calificarea se joacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calificarea se joacă
Calificarea se joacă

 MCM Târgoviște a obținut aseară o victorie istorică, scor 75-57 (19-16,26-13, 18-16, 12-12), în meciul cu Dinamo Kurk, dar diferența de 18 puncte nu este una liniștitoare în vederea meciului retur.

Era 17 și 30 minute, iar Sala Sporturilor din Târgoviște era neîncăpătoare. Fanii începuseră să strige cât îi țineau puterile. „Uite-le, uite-le , uite campioanele!" montându-le pe elevele lui Cătălin Tănase pentru o confruntare, care avea să fie foarte dificilă.

Așa a și fost, pentru că MCM și-a impus jocul încă din primele momente, cu faze ofensive purtate în viteză și pătrunderi spectaculoase semnate Shay Doron și Anne Marie Părău. De partea cealaltă, echipa vizitatoare a dominat clar duelurile sub panou, prin Jillian Robbins (16p și 7 recuperări) și Donnette Snow (11p și 5 recuperări).

Evoluția bună a târgoviștencelor a fost umbrită de momente inexplicabile de relaxare. Însuși antrenorul echipei noastre, Cătălin Tănase a recunoscut că fetele nu sunt capabile să rămână concentrate timp de 40 de minute. El a exemplificat această atitudine prin gestul ciudat al Tinei Thomposn, care în ultima secundă a partidei a uitat practic să arunce mingea la coș.

Boriga: „Ne-au cotonogit"

Formația din Kursk și-a pus foarte bine în valoare diferența clară de gabarit, pe toată durata meciului, practicând un joc la intimidare cu foarte multe faze în care și-au lovit adversarele și au beneficiat de clemența arbitrilor. „Ne-au cotonogit! Dacă aici au intrat atât de dur mă întreb ce va fi la Kursk", a declarat pentru Adevărul de Seară, Monika Boriga, secondată de Shay Doron, care a părăsit sala cu o contuzie cât toate zilele la gleznă, declarând indignată că arbitrii au fost prea indulgenți.

Tănase încrezător

Pentru prima dată, în acest sezon de cupe europene, tehnicianul Cătălin Tănase și-a lăudat elevele pentru sacrificiul și agresivitatea de care au dat dovadă, dar a avertizat că la Kursk va fi infinit mai greu. „Cu siguranță încă nu suntem calificați. Nici dacă am fi câștigat la 30 de puncte nu aș fi spus asta. La Kursk trebuie să evoluăm cel puțin la fel de bine ca astăzi pentru a merge mai departe", a declarat Tănase.

Diferența de 18 puncte înregistrată aseară nu asigură o deplasare liniștită în inima Rusiei, dar este cu siguranță un avantaj substanțial luat de echipa târgoviteană. În cazul obținerii calificării, după returul din 25 februarie, MCM va da piept în semifinale, cu învingătoarea dublei dintre Sony Athinaikos (Grecia) și Dinamo Moscova (Rusia).

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite