Calea teilor, doar un vis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

350 de puieţi de tei au fost plantaţi în urmă cu doi ani de-a lungul drumului judeţean 711 D, între Lunguleţu şi Poiana.

La acţiunea din aprilie 2009, au participat zeci de elevi de la şcolile din cele două comune, localnici, dar şi şefii de la judeţ – prefectul Iancu Caracota şi preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Popescu.

S-au gândit atunci oficialităţile că şoseaua care străbate câmpurile cultivate cu varză şi cartofi s-ar putea numi „Calea teilor”.

Iancu Caracota spunea chiar că arborii vor înmiresma atmosfera, cam tot timpul anului îmbâcsită cu gunoi de grajd. Florin Popescu, temător, le-a sugerat edililor să aibă grijă să nu dispară puieţii de tei.

Au scăpat doar doi tei

La doi ani distanţă, „Calea teilor” a rămas doar o amintire plăcută. Sutele de pomişori au fost rupţi fără milă de agicultorii îndrăgostiţi doar de cartofi şi varză. Le stăteau în calea utilajelor! Primarul de la Poiana, Marian Şerban, recunoaşte trist că nu a avut ce face.

Oamenii au mătrăşit teii de teamă că nu vor mai avea cum să intre să-şi lucreze terenurile, atunci când aceştia vor creşte. „Păcat de munca de atunci, mai ales a copiilor. Păcat de bieţii pomişori. Ăsta este gradul de educaţie”, spune edilul Marian Şerban.

Doar doi tei au scăpat neatinşi, dar se pare că nici ei nu vor avea viaţă lungă. Sunt năpădiţi de bălării, neîngrijiţi, iar în toamnă, când vor începe arăturile, cu siguranţă, nimeni nu-i va proteja.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite