Târgovişte: Căldura se tratează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pragurile centrelor de caniculă din Târgovişte au fost călcate, din 17 iulie şi până acum, de cel puţin 50 de oameni pe zi. Fie că aceştia au vrut un pahat cu apă, fie că au vrut să îşi afle tensiunea, nu toţi au vrut să fie trecuţi pe listele de înregistrare.

Căldura din ultimele zile le-a dat bătăi de cap târgoviştenilor. Mulţi dintre ei au avut nevoie de ajutor din partea centrelor de caniculă înfiinţate de Primăria Târgovişte tocmai pentru a evita incidentele neplăcute.

În medie, în zilele cu temperaturi trecute de 29 de grade celsius, la centrele de caniculă din oraş s-au prezentat peste 50 de persoane în fiecare locaţie.

Dintre cei care au apelat la serviciile cadrelor medicale, câţiva au acuzat lipotimii din cauza căldurii excesive şi expunerii prelungite la razele solare. Cei mai mulţi dintre cei care au intrat în centrele de caniculă au cerut măsurarea tensiunii şi un pahar de apă pentru a se răcori.

Conform directorului adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială Dâmboviţa, Marcela Iordache, nu toţi cei care au cerut ajutorul personalului din centre au fost de acord să fie trecuţi pe listele de prezenţă. “Au venit mulţi oameni care au cerut un pahar cu apă sau o măsurare a tensiunii. Nu toţi însă au vrut să îşi dea numele şi acordul de a fi trecuţi pe lista de prezenţă. Media de 50 de persoane pe zi în fiecare centru este doar cea scriptică. Realitatea este că numărul persoanelor care au venit în centre este ceva mai mare”, a declarat Marcela iordache.

Centrele de ajutor în caz de caniculă au fost amplasate în incintele centrelor de ajutor social. Astfel, cei care se simt rău, au nevoie de un pahar cu apă rece sau vor sa îşi măsoare tensiunea, pot apela cu încredere.

Locaţiile centrelor sunt: Cantina de Ajutor Social de pe strada Tudor Vladimirescu, cabinetul medical din bulevardul Unirii, blocul 44, Sediul Direcţiei de Asistenţă Socială din Calea Domnească, Centrul de Zi pentru Persoane cu Dizabilităţi şi centrele “Sfânta Maria” şi “Sfânta Elena”, din strada Vlad Ţepeş, respectiv I.C. Brătianu. Acestea din urmă sunt deschis non-stop.






Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite