Târgovişte: Călătorii au furat programele autobuzelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Călătorii au furat programele autobuzelor
Târgovişte: Călătorii au furat programele autobuzelor

Autorităţile spun că după o lună de la instalarea casetelor cu programul autobuzelor în staţii, acestea au fost vandalizate. Din cele peste 30 de staţii de autobuz din Târgovişte, doar câteva mai au afişat programul complet al curselor.

În Târgovişte, doar staţiile din zona centrală şi cele din zona gării şi a Liceului Ion Heliade Rădulescu au afişate orele la care ajung autobuzele şi rutele pe care circulă acestea.

Conducerea SC Transport Public SA spune că locuitorilor oraşului se fac vinovaţi de lipsa acestor afişaje. „SC Transport Public SA a instalat în staţiile de autobuz panouri de informare pentru locuitorii oraşului, în urmă cu aproximativ şase luni. După o lună, afişele autocolante, casetele de afişare şi hârtiile propriu-zise din aceste casete au fost vandalizate“, a declarat Marian Grigorescu, directorul general al SC Transport Public SA.

image



Dacă nu ştii programul, aştepţi mult şi bine

Cei mai mulţi dintre locuitorii oraşului au învăţat pe de rost programul după care ajung maşinile în staţii. „Au luat autobuze noi, au creat oarece condiţii. Dar au uitat să pună programul maşinilor în staţii. Eu cunosc programul, dar e mai greu pentru cei care vin în vizită în oraşul nostru“, a spus Ionuţ, un tânăr în vârstă de 20 de ani din staţia Micro 3.
Cei care nu ştiu programul, aşteaptă până când ajunge autobuzul. „Stau în staţie de autobuz de 20 de minute. A trecut o singură maşină, cea care duce spre Combinat, dar eu nu am treabă acolo. De ce nu or pune şi ei programul aici, la staţie. Văd că au pus o casetă cu geam dar nu e nimic afişat“, a spus Monica Tudor, o femeie în vârstă de 46 de ani care aşteaptă autobuzul în staţia de pe Calea Câmpulung. 

Au spart casetele pentru a fura programul


Unii locuitori, din teribilism, au vandalizat aceste inscripţii, atât în staţii cât şi în autobuze, conform reprezentanţilor Serviciului de Ordine Publică. „Până acum nu am dat nicio amendă pentru aceste fapte pentru că nu am prins niciun răuvoitor, dar vom organiza pânde cu agenţi îmbrăcaţi în civil şi vom da amenzi celor ce săvârşesc astfel de acte. Amenda va fi cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei“, a declarat şeful Serviciului  Ordine Publică din cadrul Poliţiei Comunitare Târgovişte, colonel Constantin Tomescu.
 „Am văzut chiar eu un băiat care a spart caseta din staţie şi a luat programul. L-a împăturit frumos şi l-a băgat în buzunar, probabil ca să îl aibă pentru el“, a spus Maria Neacşu, o femeie în vârstă de 42 de ani care merge zilnic cu autobuzul la serviciu.

image



Programele vor fi puse de la toamnă

„De la 1 septembrie vom avea un program nou. Vor mai apărea câteva trasee şi staţii, iar programul va fi atunci afişat peste tot, atât în staţii cât şi în autobuze. Pentru promovarea noului program vom împărţi şi fluturaşi, pentru ca târgoviştenii să fie informaţi corect asupra noului orar“, a adăugat Marian Grigorescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite