Câinii comunitari din Târgovişte, sterilizaţi gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-au efectuat operaţii timp de 12 ore
S-au efectuat operaţii timp de 12 ore

50 de câini din Târgovişte au fost astăzi sterilizaţi gratuit, cu ajutorul lui Nancy Janes, sponsor din Statele Unite. Doctorul veterinar Ştefan Petrişor şi asistenta Valeria Chivu de la Clinica Family Vet din Craiova au efectuat operaţii mai bine de 12 ore.

Spaţiul unde s-au efectuat sterilizările a fost pus la dispoziţie de Cristina Păun, membru fondator al Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor "Sufleţel" din Târgovişte. Majoritatea câinilor operaţi astăzi provin din stradă, iubitorii dorind în acest mod să-i protejeze şi în acelaşi timp să limiteze înmulţirea, astfel încât, în timp, numărul animalelor fără stăpân să scadă. Este metoda care a dat roade peste tot în lume şi care respectă şi directivele europene - sterilizare şi returnare în teritoriu.


“Este a doua acţiune de acest gen în mai puţin de o lună şi vor urma altele, începând cu primăvara anului 2012. Prima dată au fost sterilizaţi 40 de câini, acum 50. Am intrat în contact cu Roumain Animal Rescue prin intermediul Andei Popescu, preşedinta Asociaţiei «Câinele Meu» de la Moreni. Aceşti oameni inimoşi, cărora le mulţumim pentru sprijin, au efectuat sterilizări şi acolo”, ne-a declarat Mihaela Soare, membru fondator şi secretara Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor “Sufleţel” din Târgovişte.

S-au efectuat operaţii timp de 12 ore

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite