Cadouri de la copii pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De jucării se vor bucura copiii care vin la bibliotecă
De jucării se vor bucura copiii care vin la bibliotecă

Părinţii târgovişteni donează bibliotecii jucăriile de care odraslele lor nu mai au nevoie. De acesteea vor beneficia cei care vin la secţia de copii a Bibliotecii Judeţene, care se vor juca şi vor colora.

Jucăriile care stau în saci depozitaţi în debara pot fi folositoare pentru alţi copii care se pot bucura de ele. Părinţii târgovişteni a căror copii au crescut pot face o faptă bună donând jucăriile de care nu mai au nevoie secţiei de copii a Bibliotecii Judeţene, dar şi cărţile de citit sau de colorat. După cum spun bibliotecarii, este păcat ca jucăriile să stea prafuite într-un colţ al casei sau să fie aruncate, în loc să fie folosite de cei care au nevoie de ele. “Vor beneficia de aceste jucării şi cărţi de colorat toţi copiii care vin la bibliotecă. Ne adresăm, în special, celor mici, care pornesc de la joc la lectură. Este o metodă didactică de învăţare, introduci copilul într-o anumită atmosferă prin joc şi apoi îl atragi spre lectură sau spre ce vrei tu să îl înveţi”, a declarat pentru Adevărul de Seară Carmen Vădan, directorul Bibliotecii Judeţene “Ion Heliade Rădulescu”.
Părinţii care sunt ocupaţi mare parte din timp cu serviciul şi nu au cu cine să-şi lase copiii sau nu are cine să-i înveţe diverse lucruri, îi pot duce la secţia de copii a Bibliotecii Judeţene, acolo unde vor avea parte de joacă, dar şi de învăţătură. “Venim în ajutorul părinţilor care nu au cu cine să-şi lase copiii când sunt plecaţi de acasă. Bibliotecarii vor organiza jocuri, le vor spune poveşti şi multe altele. Ne gândim să chemăm şi copii mai mari care să-i înveţe pe cei mici şi să le citească”, adaugă aceasta.

Au început deja să apară donaţiile

Donaţiile se fac atât la sediul central al bibliotecii, cât şi la secţia de copii şi la filiala din microraionul IX. Jucăriile trebuie să fie în stare bună, astfel încât copiii să se poată folosi de ele. Conducerea bibliotecii a apelat la atelierele de mobilă din oraş, care s-au oferit să confecţioneze câteva cutii din pal colorate în care să fie adunate jucăriile. „Cutiile vor avea şi un capac, astfel încât să poată fi foplosite şi ca scaune. Vom face undeva în bibliotecă un colţ unde copiii să se joace”, spune Carmen Vădan.
Deşi campania a început abia de ieri, oamenii au început deja să vină să se interese unde pot dona jucării sau cărţi de citit şi de colorat. Donaţiile au început deja, câţiva târgovişteni contribuind cu cărţi de colorat şi de citit, de care nu mai aveau nevoie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite