Cadou de ziua Soranei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea

Cu o zi înainte de a împlini 20 de ani Sorana Cîrstea s-a calificat, ieri, în turul doi al turneului WTA de la Marbella din Spania.

Târgovişteanca a eliminat-o în runda inaugurală pe Maria Kirilenko, locul 31 WTA şi a 6-a favorită a întrecerii din Andaluzia, scor final 6-4, 6(2)-7, 4-6.
"Sunt foarte fericită pentru această victorie, acest turneu este preferatul meu din întreg circuitul WTA", a declarat Sorana pentru site-ul andalucciatennis.com. În faza următoare, Tîrgovişteanca va avea o misiune teoretic mai uşoară, împotriva româncei, Simona Halep, jucătoare venită din calificări,care a eliminat-o ieri pe Iveta Benesova din Cehia.

Aproape de un milion de dolari câştigaţi din tenis

Sorana Cîrstea poate intra în curând în topul jucătoarelor române de tenis cu câştiguri de peste un milion de dolari, în care se află în acest moment Virginia Ruzici, Irina Spârlea şi Ruxandra Dragomir.
Sorana Cîrstea a obţinut până în prezent 961.000 de dolari din tenis şi ocupă locul patru în această ierarhie. Pe primul loc în acest clasament se află Irina Spârlea, care a "adunat" 2,6 milioane de dolari în carieră, în timp ce Ruxandra Dragomir, actualul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, este clasată pe poziţia a doua, cu 1,8 milioane de dolari, iar Virginia Ruzici a treia, cu 1,2 milioane de dolari.

Un singur titlu WTA

În palmaresul ei profesionist figureză o victorie în 2008, la turneul de la Taşkent, şi o finală disputată în 2007, la turneul de la Budapesta, fază în care a fost învinsă de sportiva argentiniană Gisela Dulko.
În 2009, ea s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, înregistrând cea mai bună performanţă la un turneu de Grand Slam, după ce a trecut de jucătoarea sârbă Jelena Jankovici, cap de serie numărul 5. În această fază, românca a fost învinsă de Samantha Stosur din Australia, dar a încasat cel mai consistent cec al carierei, 132.500 de euro.
În februarie 2008, Sorana a intrat în Top 100 WTA, iar în 17 august 2009 a ocupat locul 23, cea mai înaltă poziţie a carierei sale în ierarhia jucătoarelor profesioniste.Sorana Cîrstea se antrenează la Academia lui Patrick Mouratoglou din Paris şi face parte din programul Adidas de dezvoltare a carierei tinerilor jucători.Cîrstea nu a avut rezultate prea bune în 2010 din cauza unei accidentări. Ea a obţinut numai trei victorii, fiind învinsă de opt ori.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite