Cabinetele medicilor de familie, “bombe” bacteriologice!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvăluire-şoc a doctorului Claudiu Dumitrescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, astăzi în cadrul conferinţei de presă organizată de Prefectura Dâmboviţa!

Campania de control demarată pentru verificarea condiţiilor igienico-sanitare din cabinetele medicilor de familie din judeţ a relevat că acestea nu au spaţii şi aparatură pentru sterilizarea instrumentarului medical, nu dispun de apă caldă, în multe situaţii chiar şi apa rece nu curge la robinet. Se adaugă lipsa grupurilor sanitare distincte pentru pacienţi şi personal. „În plus, 95% din unităţile controlate nu au efectuat operaţiunile de dezinsecţie şi deratizare”, precizează dr. Caludiu Dumitrescu.

95% dintre cabinete nu au făcut dezinsecţie şi deratizare


În ultimele două săptămâni au fost verificate 72 de cabinete de medicină de familie din cele 250 existente la nivelul întregului judeţ. În patru localităţi, respectiv Corneşti, Cojasca, Răzvad şi Dărmăneşti, situaţia este de-a dreptul critică, în sensul că respectivele unităţi ar trebui închise.

„La Cătunu – comuna Corneşti, medicul funcţionează într-o locaţie care nu este autorizată sanitar. Nu există apă rece şi caldă, grupul sanitar este nefuncţional, iar unitatea necesită urgent igienizare. La Cojasca, medicul îşi desfăşura activitatea, deşi aceasta era suspendată din cauza deficienţelor constatate în trecut. La Răzvad, bolnavii sunt consultaţi într-o clădire cu grad avansat de uzură. La Dărmăneşti, cabinetul medicului de familie prezintă de asemenea numerose deficienţe”, precizează dr. Claudiu Dumitrescu.

S-au aplicat 31 de sancţiuni medicilor de familie prinşi în afara legii. Campania de control va continua în perioada următoare

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite