CS Municipal Satu Mare – CSM Târgovişte 60 – 61 (13 – 17, 21-9, 14 – 17, 12 - 18)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgoviştea rămâne neînvinsă după trei jocuri oficiale, toate jucate în primele faze ale Cupei României şi are prima şansă la calificarea în Final Four-ul competiţiei KO. Ultima victimă a elevelor lui Florin Nini se numeşte CSM Satu Mare, vicecampioana României în exerciţiu şi echipa care a desfiinţat Craiova în prima manşă a turului inaugural al cupei.

În derby-ul sferturilor de finală, ostilităţile s-au desfăşurat oarecum ciudat. Târgoviştea a făcut un prim sfert bun în care şi-a pus adversara la respect, dar fără să ia un avans consistent. Ca într-un deja-vu, oamenii de bază ai CSM-ului şi-au îndeplinit bine sarcinile obişnuite. Zherzherunova a fost turnul de control sub cele două panouri, culegând baloanele cu perseverenţă şi  punctând din poziţiile obişnuite, Cristina Ciocan s-a ocupat de livrări, oferindu-le colegelor mingile pentru puncte, Flori Diaconu a „băgat cărbuni” crescând viteza acţinunilor dâmboviţene, iar după 10 minute CSM avea un avantaj de patru puncte. Cele două minute dintre primul şi cel de-al doilea sfert au schimbat total faţa duelului. Vicecampioana s-a trezit şi a pornit în urmărirea adversarelor cu toate liniile. Claudia Pop a fost omul cheie al aredelencelor, marcând în mod enervant, iar Anne Pârău a fost responsabila cu pasele decisive, sătmărencele intrând la cabine cu un avantaj bun şi cu moralul excelent după revenirea pe tabela de marcaj.

Ultima jumătate a fost extrem de agitată. Satu Mare a încercat să conserve avantajul şi apărut capabilă să o facă, chiar dacă Chrissy Givens şi compania au câştigat al treilea mitan cu 17 – 14. Americanca Târgoviştei a fost din nou una dintre jucătoarele esenţiale ale echipei lui Nini, determinarea extremei fiind atuul cu care şi-a dominat adversarele. În ciuda atmosferei ostile, formaţia dâmboviţeană s-a dovedit capabilă să reziste şi să câştige. Sfertul al patrulea a ridicat pusul oamenilor din tribune, cele două rivale mergând cap la cap, atât Târgoviştea, cât şi trupa lui Dan Fleşeriu trecând la conducere. Cristina Ciocan şi-a adus aminte că n-a plecat în cele mai bune condiţii de la Satu Mare şi a reuşit să se revanşeze, marcând şi punctând în momente decisive. Claudia Pop a egalat la 60 cu 1:43 de minute înainte de final cu o aruncare din afara semicercului, dar ultimul cuvânt i-a aparţinut Zherzherunovei, care a transformat una dintre cele două „libere” de care a beneficiat pe final, stabilind scorul meciului tur.

CSM Târgovişte a câştigat pe terenul vicecampioanei României fără să impresioneze. Doar că pentru a ajunge în Final Four-ul Cupei României, elevele lui Florin Nini trebuie să repete rezultatul dar nu şi evoluţia, care a lăsat de dorit. Meciul de miercuri, de la ora 18.00, de pe tărâm dâmboviţean va fi cu siguranţă extrem de interesant şi este un prim test adevărat pentru fanii prim divizionarei de lângă Turnul Chindiei, care au dovedit în nenumărate rânduri că pot fi al şaselea jucător.

La meciul din Sala LPS din Satu Mare a fost prezent şi primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, care a urmărit partida împreună cu soţia sa Monika Brosovszky Boriga şi fiul său Alexander. Alături de familia Boriga s-a aflat şi fostul pivot al formaţiei târgoviştene, Larisa Toma, care acum evoluează la campioana ICIM Arad. În ciuda rezultatului pozitiv înregistrat de CSM Târgovişte, edilul târgoviştean s-a arătat dezamăgit de prestaţia echipei: „A fost un meci de o slabă factură tehnico-tactică în care greşelile şi dezamăgirile au fost direct proporţionale. Din păcate echipa noastră a făcut o partidă submediocră, iar jucătoarele şi antrenorul trebuie să înţeleagă că o prestaţie ca cea de azi trebuie să rămână doar o amintire amară...Sunt sigur că în retur vor strânge rândurile şi vor arăta un alt baschet în faţa propriilor suporteri. Am fost foarte dezamăgit de toată echipa”

Casetă tehnică

Satu Mare: C. Pop 21, A. Mehmedic 6, A. Orosz 11, M. Ivan 13, A. Pârău 7, R. Walker 2
Antrenor: Dan Fleşeriu
Târgovişte: O. Samburska 6, O. Zherzherunova 10, Fl. Diaconu 13, V. Rus 5, C. Ciocan 6, C. Givens 13, A. Huţanu 8
Antrenor: Florin Nini, Marius Dobă  

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite