CONFERINŢĂ: Autismul şi implicaţiile lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată în Dâmboviţa, problematica autismului va fi abordată din perspective diverse în cadrul unei conferinţe judeţene care-i va aşeza faţă-n faţă pe părinţii copiilor cu tulburări din spectrul autist şi numeroşi specialişti în domeniu, care vor răspunde întrebărilor participanţilor.

Evenimentul va fi găzduit de Casa Corpului Didactic, sâmbătă, 30 aprilie, începând cu ora 9:30. Intrarea este liberă. Întâlnirea va avea şi o finalitate practică, în sensul că personalul Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR) - filiala Dâmboviţa va oferi consultaţii gratuite tuturor copiilor cu vârste sub 5 ani.

Redirecţionaţi 2% din impozit către copiii autişti


În judeţul Dâmboviţa, sunt înregistraţi doar 100 de copii cu autism, însă reprezentanţii ANCAAR apreciază că numărul este mult mai mare. Din păcate, părinţii acestora nu găsesc sprijin pentru a-i putea ajuta decât în cadrul Şcolii Speciale Târgovişte şi la Centrul de terapie deschis de ANCAAR Dâmboviţa în apartamentul preşedintei Asociaţiei, psiholog Ileana Cercel.

Pentru optimizarea stării copiilor autişti este necesar ca aceştia să fie aduşi la terapie cât mai devreme, altfel scad şansele ca situaţia lor să se îmbunătăţească. Insuficienţa resurselor financiare prezintă însă principala problemă cu care se confruntă familiile care au un copil autist.

Pentru ei, puteţi redirecţiona 2% din impozitul anual pe venit către ANCAAR Dâmboviţa completând şi depunând la Administraţia Financiară, până pe 15 mai, Declaraţia 230.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite