CONCURS: Câştigă 5.000 de euro pentru şcoala ta!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

9 iunie este termenul-limită până când elevii de clasele I-VIII din judeţ se pot înscrie în competiţie. Cele mai bune 11 proiecte, votate de cetăţenii din „Ţara lui Andrei”, vor primi finanţare din partea PETROM - iniţiatorul concursului, pentru a rezolva problemele identificate în comunitate.

„Ţara lui Andrei” – programul de responsabilizare socială iniţiat de Petrom SA în urmă cu 2 ani – se doreşte a fi o alternativă la situaţia actuală, marcată de indiferenţă. Cetăţenii din „Ţara lui Andrei” sunt impulsionaţi să ia atitudine, să dovedească curaj, să se implice pentru rezolvarea problemelor identificate în comunitate, să nu treacă nepăsători mai departe. Pentru a atinge acest deziderat copiii sunt educaţi în spirit civic, iar iniţiativele lor sunt stimulate, asigurându-li-se finanţarea necesară materializării.

Pentru al treilea sezon al concursului naţional de proiecte eco-civice „Şcoala lui Andrei”, care se adresează elevilor din clasele I – VIII, Petrom va pune la dispoziţia echipelor câştigătoare câte 5.000 de euro. Termenul-limită pentru înscrierea proiectelor este 9 iunie.

Echipa trebuie să aibă minim 20 de elevi


Propunerile trebuie să se încadreze într-una din cele trei secţiuni: Mediu; Educaţie&Cultură sau Implicare în comunitate. Proiectele pot fi depuse în echipe de minimum 20 şi maximum 30 de elevi, coordonaţi de un singur cadru didactic. Cele mai bune 11 proiecte care vor primi finanţare vor fi alese în urma votului public, exercitat pe site-ul www.taraluiandrei.ro, şi a deciziei juriului.

Şcolile unde învaţă câştigătorii vor fi dotate cu sisteme de videoproiecţie, iar cadrele didactice coordonatoare vor obţine câte un laptop. Pentru cei 400 de membri ai echipelor de învingători, Petrom va organiza o tabără în localitatea Cheia, judeţul Prahova. Pentru orice întrebări cu privire la concurs, participanţii pot suna la 031/824.37.30, de luni până duminică, între orele 8.00-21.00 (tarif normal în orice reţea) sau pot scrie la scoala@taraluinadrei.ro.

Până la acest moment, s-au înscris în concurs şase proiecte, însă niciunul nu este din Dâmboviţa. Gheaţa va fi spartă se pare de Şcoala Vizureşti. Directorul Ion Nilă ne-a mărturisit că proiectul este aproape gata şi vizează împădurirea unei suprafeţe de 5.000 de mp de-a lungul pârâului Colentina. De asemenea, se doreşte crearea unei perdele verzi de protecţie, din molid şi brad, în spatele unităţii de învăţământ, astfel încât să fie protejată pe timpul iernii de vânturile puternice din câmpia de sud-est a judeţului.

400 de proiecte în 2 ani


Concursul naţional „Şcoala lui Andrei”, lansat de Petrom în 2009, a reunit până în prezent aproximativ 11.600 de elevi, coordonaţi de peste 600 profesori. Au fost propuse peste 400 de soluţii inedite la problemele din jur, şcolarii implicându-se activ şi responsabil pentru viitorul lor şi al comunităţilor în mijlocul cărora trăiesc. Din păcate, din judeţul nostru au fost înscrise doar trei proiecte şi niciunul nu a obţinut susţinere financiară, neîntrunind suficiente voturi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite