CONCERT VIDEO Cargo - Live în Fiord Club din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CARGO
CARGO

Iubitorii genului rock sunt in delir. Una dintre cele mai bune trupe de rosk din România, Cargo, va concerta joi, 17 noiembrie, ora 21:30, la Târgovişte, în clubul Fiord. Preţul de intrare este de 25 de lei pe bilet. 

Biografie

In toamna anului 1985 lua fiinta la Timisoara trupa Cargo. Prima componenta a fost: Carol Bleich - baterie, Octavian Iepan - chitara, Tibi Gajdo - chitara bass, Dinel Tollea - clape, Nae Ionel Tarnotzi - voce si Adi Bărar - chitara.

In aceasta perioada a fost compusa piesa instrumentala Portile de Fier precum şi cantecele Fotografia, Dincolo de oglinda, Ninge si Inchis - Caz de boala, piese care nu au fost inregistrate niciodata. Insa Carol Bleich a hotarat ca este mai bine sa-si încerce norocul peste hotare si astfel la tobe a venit Peter Kocsef. La bass, in locul lui Tibi Gajdo, a venit Tibi Bako, iar Adrian Bărar canta si la voce si la chitara. Dupa putin timp solist vocal a fost adus Leo Iorga. Cargo a inceput sa cante prin tara. Ajutati de Socaciu, Cargo au inregistrat piesa Brigadierii in studio, la Radio Romania.



Tot atunci au inregistrat si Buletin de stiri. In 1988 au cantat la Costineşti, insa la Teatrul de Vara s-a petrecut o scena în urma careia autoritatile le-au interzis sa mai concerteze pana la sfarsitul sezonului. In toamna aceluiasi an, cei din trupa Compact aveau un turneu in U.R.S.S., iar solistul lor era indisponibil, astfel ca l-au imprumutat pe Leo Iorga. Cum interdicţia expirase, Cargo au fost si ei cooptati intr-un turneu prin tara, vocalist folosindu-l pe Mircea Nedelcu. Compact s-au întors in tara, dar Leo Iorga nu s-a mai intors la Cargo.

Reintorsi la Timisoara, Cargo a organizat un concurs pentru postul de vocalist. Astfel a fost descoperit Ovidiu Ioncu, poreclit "Kempes" datorita indemanarii intr-ale fotbalului. Acesta venea de la o trupa mica din Arad, Capricorn. In vara anului 1989 au urmat concerte în Costinesti. Acolo Dinel Tollea a compus piesa Doi prieteni, Adrian Bărar a scris Ana si impreuna cu Raul Dudnic - care avea sa li se alature - au compus 1989, un cantec ce avea sa prevesteasca evenimentele din decembrie.

In 1990 au fost o perioada plecati in Yugoslavia, apoi la Timisoara au concertat alaturi de doua puternice trupe sarbesti, Riblja Corba şi Bajaga i Instructori. Dupa aceea a urmat un turneu prin Franta. Cu Raul Dudnic la bass şi Adrian Popescu la chitara-armonie, au inregistrat in studiourile franceze o mare parte din materialul muzical ce urma sa devina primul lor disc. Gazdele au editat un disc single continand piesele "Ana" şi "Doi prieteni". In locul lui Kocsef la baterie a fost adus aradeanul Octavian Pilan de la trupa Pacific. In 1991 au concertat la Festivalul Rock de la Bucuresti, festival de la care au fost nelipsiti pana in 1995.

In 1992 au lansat primul album, "Povestiri din gara". Tot atunci au inceput colaborarea cu Ramon Radosav, care canta la vioara in spectacolele lor. Dinel Tollea a plecat si s-a stabilit in Elvetia, iar dupa scurt timp la clape a venit Cristian Pup.

In luna mai a anului 1995 a aparut al doilea album Cargo, editat si pe CD, denumit "Destin".



Ghinionul a lovit din nou trupa; la putin timp dupa lansarea albumului, intr-o seara ploioasa, Kempes a avut un accident grav cu motocicleta. Dupa o evolutie atat de spectaculoasa, iata ca acum solistul trupei se zbatea intre viata si moarte.

Insa moartea, intocmai ca in piesa "Destin", a fost invinsa. A urmat apoi un extraordinar concert in semn de solidaritate ce a avut loc la Sala Polivalenta in care alaturi de Cargo au cantat Mircea Nedelcu, Berti Barbera, Leo Gherasim, Zsolt Gaspar, Adrian Igrişan, Vali Sterian, Iris, Weinberger, Tiberiu Bitte şi altii. Dupa acest concert, Adrian Igrisan a ramas la Cargo si a ocupat locul de chitarist-armonie, cantand si cu vocea, singur sau alaturi de Kempes. Abia prin toamna Kempes a reusit sa cante doua piese la Festivalul Rock '95. Tot cam pe atunci au inregistrat doua piese unplugged, "Batacanda" si "Clasa muncitoare", incluse mai apoi pe compilatia "Unplugged Romania". Fiindca se apropiau sarbatorile de iarna, Cargo au compus doua colinde, "Lui" si "Capra", care au facut parte din compilatia "Darul Magilor".

Anul urmator va aduce pentru Cargo ceva ce putine formatii rock, se pot lauda ca au si anume un album de colinde realizat impreuna cu Corala Teofora din Timisoara.

In 1997 impreuna cu trupa de hip-hop R.A.C.L.A vor compune piesa "Anarhia", un mixaj de rock si hip-hop foarte bine realizat. In vara aceluiasi an, la Costinesti, vor participa la un concert maraton. Din nefericire, in aceeasi perioada, la Neptun, se stingea din viata, incercand sa-si salveze fiul de la innec, Dinel Tollea. La sfarsitul anului, basistul lor, Ramon Radosav, care se alaturase trupei in '93, a plecat in America, locul lui fiind ocupat de Alin Achim.

In 1998, de Sanziene, vor lansa albumul "Ziua vrajitoarelor" si o brosura intitulata "Jurnal de bord" cu textele tuturor cantecelor si biografia oficiala a trupei.



Noua casa de discuri cu care au incheiat contract, Media Pro Music Bucuresti, va reedita toate albumele Cargo atat pe caseta cat si pe CD, din acel moment trupa fiind nelipsita de la concertele realizate sub egida concernului Media Pro. Recunoscandu-li-se meritele, la prima editie a Premiilor Muzicale Ballantine's (de altfel si singura organizata) au fost nominalizati la trei categorii: trupa rock a anului, cantecul anului (Ziua Vrajitoarelor) si solistul anului. Putem spune, fara a gresi, ca au fost marii invinsi ai galei. Dar valoarea nu se masoara in numarul de premii primite...

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite