COMUNICAT MECHEL: Decizia Consiliului de Administratie referitoare la vânzarea întreprinderilor românesti nu presupune închiderea productiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Mechel a declarat, printr-un comunicat de presă, că activitatea întreprinderilor romaneşti Mechel, din lista activelor recomandate de catre Consiliul de Administratie spre vânzare, va continua sa functioneze în regim normal. În data de 21 septembrie a avut loc şedinţa Consiliului de Administratie OAO Mechel la care printre altele s-au discutat masurile de restructurare a activelor grupului din cadrul noii strategii aprobata în

Aceste masuri au ca scop îmbunataţirea rezultatelor financiare si majorarea valorii capitalizate a Companiei.

În lista întreprinderilor recomandate spre vânzare, printre altele, au intrat şi uzinele siderurgice din România: Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Târgoviste, Laminorul Braila.

Decizia de vânzare a acestor active nu presupune oprirea permanenta a produc?iei. Mai mult decât atât, pentru evitarea închiderii întreprinderilor, Mechel va depune eforturi maxime spre pastrarea uzinelor în stare func?ionala. Grupul Mechel este interesat în asigurarea valorii capitalizate maxime a activelor sale din România.

În scopul realizarii acestui obiectiv conducerea Mechel a fost nevoita sa ia o serie de masuri de optimizare a productiei si minimizare a costurilor. Astfel a fost suspendata temporar functionarea unor secţii si au fost disponibilizaţi o parte din angajaţi. În acelaşi timp aceste masuri au permis pastrarea viabilita?ii întreprinderilor. Cea mai mare parte dintre angajaţi vor fi pastraţi. Toti angajatii disponibilizati vor primi compensatii conform cu legislatia în vigoare si a Contractelor colective de munca.

În acest timp, conform Deciziei Consiliului de Administratie, Mechel va duce tratative cu potentialii investitori, care sunt interesati în pastrarea integritatii întreprinderilor si dezvoltarii uzinelor românesti Mechel.

Directorul General al Diviziei Est-Europene Mechel, Yurii Guschin a declarat: «Aş vrea sa subliniez, ca decizia Consiliului de Administratie se refera la o posibila schimbare a proprietarului întreprinderilor. Întreprinderile Mechel din România vor avea regim de functionare în conditii normale în conformitate cu programul de încarcare a capacitatilor si conjunctura pietii. La Mechel Târgoviste, Ductil Steel Buzau si Laminorul Braila vor functiona toate capacitatile de productie conform programului aprobat. La Mechel Câmpia Turzii va functiona sectia tragatorie de otel. Ductil Steel Otelu Rosu va functiona în conditii normale. Consideram ca masurile efectuate ne vor permite sa pastram viabilitatea întreprinderilor».

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje si energie electrica. „Mechel” asociaza producatori de carbune, concentrat de minereu, nichel, otel, produse laminate, armaturi metalice, energie electrica si termica. Produsele companiei Mechel se comercializeaza pe piata interna si piata externa.

În România grupul Mechel este prezent prin 6 întreprinderi metalurgice: Mechel Târgoviste, Mechel Reparatii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Laminorul Braila.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite