CJ Dâmboviţa a alocat în ultimii patru ani peste cinci milioane de lei pentru biserici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica din Conţeşti
Biserica din Conţeşti

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat în ultimii patru ani, printr-un program de asociere cu parohiile din judeţ, peste cinci milioane de lei pentru diverse lucrări de reabilitare a bisericilor din judeţ, în cursul zilei de marţi, fiind semnate acordări de finanţare pentru 34 de parohii.

''Astăzi (n.r. - marţi) este cea de-a şaptea tranşă prin care acordăm finanţări bisericilor din judeţul Dâmboviţa. Astăzi (n.r. - marţi) au primit finanţări 34 de parohii cu valoarea totală de 450.000 de lei. Sunt trei localităţi noi care au primit fonduri: Niculeşti, Lucieni şi Ciocăneşti'', a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu.

În total 87 de localităţi din cele 89 din Dâmboviţa au primit fonduri pentru reabilitarea bisericilor. Banii au fost alocaţi către un număr total de 226 de parohii. Fiecare localitate primeşte, ca finanţare pentru biserici de la Consiliul Judeţean o sumă maximă de 100.000 de lei pentru perioada 2008-2012.

"Fondurile alocate sunt pentru diverse acţiuni de reabilitare, bani pentru pictură, pentru cimitir, pentru încălzire centrală, consolidări sau cumpărarea unui clopot. Fiecare parohie primeşte banii într-un cont, al parohiei, fiecare preot paroh cheltuie banii aşa cum crede de cuviinţă în baza unui proiect pe care l-a depus la Consiliul Judeţean. La fiecare proiect este asigurată o finanţare de 90%, restul este acoperit de parohia respectivă", a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu.

Acest program de asociere între parohii şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa a demarat în 2008.

AGERPRES

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite