CERCETĂRI: Hoţii care au intrat peste Florin Popescu sunt încă liberi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean a cerut prefectului Caracota şi primarului Boriga să-i schimbe pe şefii de la Poliţie, respectiv SC Municipal Security. Întâmplător sau nu, astăzi, aleşii târgovişteni vor dezbate în şedinţă extraordinară de lucru schimbarea colonelului Adrian Dumitru de la conducerea societăţii de pază a Consiliului Local.

Târgoviştenii au rămas cu gurile căscate când au auzit că până şi casa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, a fost prădată de hoţi. Asta, în condiţiile în care, spun vecinii, la ambele intrări existau posturi de pază. În faţă, dintre Sala Polivalentă, patrulează continuu Municipal Security – societate în subordinea Consiliului Local Târgovişte, iar în spate, la calea ferată, se ocupa de supraveghere o firmă privată.

Din câte am aflat, familia Popescu era în casă când s-a produs atacul. Intruşii au lucrat ca la carte. Au plecat fără să fie văzuţi de cineva cu o plasmă, bani şi documente. La faţa locului, a ajuns întreaga conducere a Inspectoratului Judeţean de Poliţie, în frunte cu comisarul şef Vasile Tache.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Popescu, vineri, în ziua evenimentului, a fost din cale afară de nervos. Pe un ton ferm, i-a cerut prefectului să-i demită în 24 de ore pe şefii Poliţiei, altfel cade capul său.

Prefectul, ameninţat cu destituirea


Iancu Caracota – reprezentantul Guvernului în teritoriu – ne-a confirmat discuţia ultimativă, însă spune că a fost cauzată de supărare. Florin Popescu nu a putut să-şi stăpânească ieşirile nici măcar în preajma ambasadorului SUA în România, aflat în vizită la Vizureşti. A tunat şi a fulgerat la telefon şi către primarul Gabriel Boriga, căruia i-a cerut să-l schimbe pe col. Adrian Dumitru, şeful de la Municipal Security, deşi agentul de pază care a dormit în post nu era în subordinea acestuia.

Edilul Gabriel Boriga nu recunoaşte că a primit indicaţii în acest sens de la preşedintele Consiliului Judeţean, însă, întâmplător sau nu, astăzi, pe ordinea de zi a sedinţei extraordinare a Consiliului Local Târgovişte este trecut şi un proiect de hotărâre privind înlocuirea col. Adrian Dumitru.

„Nu este nicio legătură cu spargerea de la casa preşedintelui Florin Popescu. Pur şi simplu, colonelului Adrian Dumitru i-a expirat mandatul de şase luni la conducerea Municipal Security. Nu se ştie dacă va fi schimbat. Aleşii locali vor hotărî acest lucru, nu eu, ca primar”, afirmă Gabriel Boriga.

Colonelul Adrian Dumitru nu a vrut să comenteze situaţia.

„La acest moment, poliţiştii dâmboviţeni desfăşoară cercetări în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului”, precizează comisar de poliţie Mihaela Savu, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite