CAUZĂ Incendiul de la fabrica Turnir a fost provocat de o greşeală umană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu Târgovişte
Incendiu Târgovişte

Puternicul incendiu de acum două zile, din Târgovişte, a fost provocat de un angajat al fabricii de vopseluri, Turnir. Dezastrul a pornit de la un butoi plin cu naphtha-petroleum, o substanţă deosebit de inflamabilă. Nu se ştie cum de a luat foc, însă ancheta organelor legii, care este în derulare, ne va arăta şi acest lucru în zilele următoare.

“Ancheta a dovedit în primă fază că este vorba de o manipulare necorespunzătoare a unui recipient care conţinea naphtha-petroleum. Se pare că societatea Turnir a cumpărat această substanţă de la o rafinărie din Ploieşti. Noi am catalogat evenimentul ca fiind un incident periculos, conform legii 319. Avem o anchetă în derulare”, a declarat directorul ITM Dâmboviţa, Marius Lixandru.

Pagube de miliarde

O comisie de cercetare formată din poliţişti, pompieri şi reprezentanţi ai ITM va peria metru cu metru locul dezastrului de la Târgovişte. Peste 1.000 de metri pătraţi din acoperişul fabricii de lactate, dar şi linia de producţie, au fost distruse de flăcări, iar la fabrica de vopseluri au ars un depozit, pe o suprafaţă de 100 de metri, un autoturism, o autoutilitară şi un motostivuitor. Nu se ştie deocamdată care este valoarea exactă a pagubelor, însă acestea se ridică la câteva miliarde de lei vechi.

Incendiul produs ieri a mobilizat o întreagă armată. 11 autospeciale de pompieri, aduse din tot judeţul Dâmboviţa au acţionat neîntrerupt, timp de trei ore, pentru a stinge flăcările. De asemenea, zeci de poliţişti şi jandarmi au blocat străzile din apropiere, de teama unor explozii de proporţii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite