CADOURI La Erdemir s-au dat cele mai mari prime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Erdemir Târgovişte
Erdemir Târgovişte

Angajaţii fabricii au plecat acasă cu câte 400 de lei fiecare plus pachete-cadou cu alimente în valoare de 85 de lei. Tichete cadou, ce-i drept, de o valoare mai mică, au primit şi sindicaliştii din sănătate. Angajaţii Primăriei Târgovişte au fost săriţi şi anul acesta de „recompense“ pentru că nu sunt bani.

Pe lângă discuţiile în jurul bradului sau pe marginea preţului la carnea de porc, salariaţii se gândesc în această perioadă la primele pe care le vor sau nu, într-unul din cei mai dificili ani de la revoluţie şi până astăzi. Companiile private mari sunt şi ele în topul primelor de sărbători, unităţile de producţie care au un număr mare de angajaţi acordând prime între 200 şi 400 de lei plus tichete cadou sau chiar cadouri care constau în pachete cu produse alimentare şi dulciuri pentru copii.

Bani şi pachete-cadou

„S-au primit prime, nu chiar atât de mulţumitoarea, dar s-au primit. Angajaţii au luat câte 140 de lei net, plus cadourile de iarnă pentru copiii angajaţilor, care au constat în dulciuri. Firma dă semne că îşi revine încet, încet. S-au oprit disponibilizările masive şi s-au reangajat alţi 100 de oameni daţi afară în iulie. S-a reluat producţia de lingouri de oţel care sunt exportate către Ukraina“, ne-a declarat Gabriel Banu, preşedintele Sindicatului Metalurgistul, de la combinatul Mechel.

O altă companie pentru care angajaţii „lucrează cu drag“, este Erdemir S.A., unde fiecare angajat a primit 400 de lei plus pachete-cadou care conţin produse alimentare în valoare de 85 de lei.  „S-au dat prime în valoare de 400 de lei şi câte două pachete cu alimente de bază şi dulciuri. La noi criza nu prea s-a cunoscut. La anul vrem să obţinem o creştere salarială de 20 de procente, pentru că avem productivitate“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“, Nicolae Dragodănescu, lider de sindicat la uzina târgoişteană. Erdemir este specializată în producţia de benzi electrotehnice.

Alte unităţi au ales varianta procentelor ca metodă de premiere a angajaţilor. De exemplu, societatea „Cromsteel“ acordă fiecărui angajat primă în valoare de 30% din salariu, plus cadouri constând în cozonaci şi vin.

Angajaţii Primăriei oftează, cei de la CJ, râd

Printre cei mai afectaţi de criza financiară se numără angajaţii de la stat. „Primăria a încetat să mai acorde drepturile pe contractele colective de muncă. Nu sunt bani, asta este motivaţia lor“, a declarat Răzvan Coroliu, vicepreşedinte al Sindicatului din Administraţia Publică Locală Dâmboviţa. La Consiliul Judeţean însă, angajaţii au luat de Crăciun prime în valoare de 250 de lei „pentru stabilitate şi îmbunătăţirea condiţiilor la locul dem muncă“, conform contractului colectiv de muncă, valabil până la 31 decembrie 2010. Şi sindicaliştii din Sanitas au primit anul acesta o mică „atenţie“, constând în bonuri cadou, în valoare de 60 de lei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite