Bustul lui Mihai Viteazul, păzit de găini şi o limuzină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bustul lui Mihai Viteazul, păzit de găini şi o limuzină
Bustul lui Mihai Viteazul, păzit de găini şi o limuzină

Mulţi târgovişteni au rămas surprinşi neplăcut când au văzut, în plimbările lor prin Centrul Vechi al oraşului, porţile de alamă ale Bicericii Târgului ferecate.

Oamenii ar fi vrut să se poată odihni pe băncile din insula de verdeaţă de sub poala lăcaşului de închinăciune şi să mediteze privind spre bustul marelui voievod Mihai Viteazul. Dar, nu e chip. Poarta e închisă, iar în faţa monumentului zace de mai multe săptămâni un autoturism de lux, eclipsând simplitatea monumentului. Şi mai este un motiv pentru care preotul nu dă voie să se intre în părculeţ.

Arhiepiscopia cercetează aspectele

Zi de zi, un cârd de găini care îşi au adăpostul într-un coteţ din spatele bisericii ciugulesc în voie iarbă proaspătă. „Aşa ceva nici la ţară nu vezi. Să fie curtea asta frumoasă transformată în parcare şi loc de crescut păsări. Păcat de monumentul ăla istoric. Râd străinii de noi când văd aşa ceva”, spune Marcu Ionel, un târgoviştean care-şi face frecvent plimbarea pe Centrul Vechi.

Am încercat să cerem un punct de vedere întâi preotului, dar nu l-am găsit la biserică, iar la telefon nu răspunde. Am solicitat apoi o implicare din partea Arhiepiscopiei Târgoviştei. Purtătorul de cuvânt - preotul Marian Puiescu ne-a promis că va cerceta aceste aspecte şi găsi o soluţie de rezolvare. Aşteptăm. Au trecut ce-i drept două zile şi nu s-a mişcat nimic. Limuzina împietează în continuare bustul lui Mihai Viteazul şi strică imaginea parcului bisericii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite