Târgovişte: 1.900 de lei, salariul maxim de la Bursa de joburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: 1.900 de lei, salariul maxim de la Bursa de joburi
Târgovişte: 1.900 de lei, salariul maxim de la Bursa de joburi

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii de liceu şi de facultate a oferit salarii între 600 şi 1900 de lei. Cele aproape 130 de posturi scoase la bătaie, astăzi, la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi“ de la Târgovişte s-au dat ca pâinea caldă. Sute de persoane s-au înghesuit să vadă oferta disponibilă.

Sute de dâmboviţeni s-au arătat interesat de slujbele oferite în această dimineaţă la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi“. Acţiunea s-a desfăşurat atât în Târgovişte, cât şi la Pucioasa Moreni, Găeşti şi Titu.

La acţiunea de la Târgovişte, care a avut loc la Clubul Studenţilor, cea mai bună propunere a venit din partea Ministerului Apărării Naţionale, care a prezentat oferta locurilor de muncă ce vor fi scoase insă la concurs abia la începutul anului viitor.

Salariul oferit ajunge la 1.900 de lei, ceea ce i-a făcut pe mulţi tineri târgovişteni să se oprească în faţa standului şi să întrebe care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a ocupa un astfel de post.

„Avem mai multe categorii. Soldaţi voluntari, subofiţeri, ofiţeri. Salariile pleacă de la 1.000 de lei şi pot ajunge până la 1.900 de lei pe lună, cu tot cu sporuri“, a declarat reprezentantul MapN.

Au fost şi bănci şi firme de asigurări care ofereau un program lejer celor care ar fi vrut să aibă un venit suplimentar din încheierea unor diverse poliţe. Programul part-time a atras zeci de curioşi care s-au interesat de cerinţele posturilor.

Salariul poate depăşi 1.000 de lei pe lună dacă angajatul se ocupă serios de încheierea unor contracte, dar depinde doar de el pentru că este plătit la comision.

Cele mai multe posturi oferite au fost în domeniul construcţiilor, dar acestea au fost şi printre cele mai prost plătite. Acestea reprezentau peste 20% din cele aproape 130 de locuri de muncă oferite de cei 30 de angajatori prezenţi astăzi la la bursa de la Târgovişte. Salariile în acest domeniu pleacă de la 600 de lei, pentru municitorii necalificaţi, şi ajung la 1.500 de lei pentru cei care au o calificare.

„Angajăm cinci ingineri pregătiţi în domeniul construcţiilor şi le oferim, în medie, pe lună, 1.500 de lei“, a declarat Dorin Popa, reprezentantul unei firme de profil din Târgovişte.

Slujbele prost plătite, ocolite de vizitatori

Cei intersaţi de un loc de muncă s-au înghesuit la intrarea în Clubul Studenţilor chiar şu cu o oră ănainte de începerea evenimentului. Mulţi dintre ei îşi căutau locuri de muncă de de mult timp şi sperau ca bursa de astăzi să le ofere şansa căutată.

„Caut de mai bine de şase luni un loc unde să muncesc, dar nu am o pregătire foarte bună. N-am decât zece clase şi cred că doar ca muncitor necalificat am şanse să găsesc ceva. Nu mă încântă însă salariul. Cu 600 de lei pe lună nu mă prea pot descurca de unul singur, ce să mai spun că mai am de întreţinut şi un copil“, ne-a declarat Marinică Dobrescu, un tânăr de 33 de ani

La nivelul judeţului Dâmboviţa erau înregistraţi la sfârşitul lunii august 14.678 de şomeri, rata şomajului fiind de 6,85%. Dintre aceştia, doar 6.211 primesc indemnizaţie de şomaj, ceilalţi neavând niciun fel de venituri.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite