Târgovişte: Bursa locurilor de muncă merge la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Bursa locurilor de muncă merge la ţară
Târgovişte: Bursa locurilor de muncă merge la ţară

Seria de disponibilizări continuă şi în această lună în judeţul Dâmboviţa. După ce în august, de la Mechel, au fost concediaţi 250 de angajaţi, în septembrie vor fi trecuţi în şomaj 242 de angajaţi de la Como Moreni, fabrică de confecţii textile, şi 119 de la Romlux, întreprindere de becuri.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă încearcă să compenseze aceste concedieri colective prin organizarea de burse de muncă pentru şomeri şi în zonele rurale. Astfel, la Cornăţelu, va fi organizată o astfel de acţiune, duminică şi luni, profitând de faptul că acolo se desfăşoară Târgul Meşterilor Populari şi se aşteaptă o participare numeroasă.

În prezent, în judeţ se înregistrează 295 de locuri de muncă vacante, aproape dublu faţă de săptămâna trecută, ca urmare a cumulării slujbelor neadjudecate la bursa organizată la sfârşitul săptămânii trecute la Pucioasa.

Doar 9 locuri pentru absolvenţii de facultate

Pentru persoanele cu studii superioare sunt doar 9 posturi vacante. Se caută câte un manager marketing, economist, inginer constructor, arhitect, secretară, şef de autogară, impiegat, administrator şi inginer în industria lemnului.

În cazul persoanelor cu studii medii, cele mai multe locuri vacante (45) sunt pentru confecţionerii de articole textile  şi pentru operatorii în fabricarea mezelurilor (33). Mai sunt căutaţi şoferii, lăcătuşii, tâmplarii, instalatorii, electricienii, agenţii de securitate, dar şi cofetarii şi cosmeticienele.

În evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt peste 14.000 de şomeri, dintre care doar 6.000 primesc indemnizaţie. Rata şomajului era la 15 august de 6,74%.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite