Bulversare: Primăriile din Dâmboviţa, obligate să cotizeze 300 lei lunar, plus TVA, către o societate comercială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii spun că nu au bani pentru salarii, darmite să plătească pentru un program informatic gratuit până acum. Măsura a apărut ca urmare a preluarii Serviciului IT din cadrul Consiliului Judeţean de către SC Carpatmontana Serv SA.

Primăriile din Dâmboviţa se mai lovesc de o belea, tocmai acum, în vremuri de criză. Edilii au fost surprinşi când au primit o informare cu tentă ultimativă din partea conducerii nou-înfiinţatei societăţi Carpatmontana Serv SA, cu acţionar majoritar Consiliul Judeţean. Dacă vor să mai beneficieze de modulul informatic „taxe şi impozite locale”, trebuie să încheie contract de prestări servicii cu sus-numita societate. Directorul acesteia, ing. Emilian Sârbu, îi înştiinţează că Serviciul IT din cadrul Consiliului Judeţean a fost preluat de către SC Carpatmontana Serv, împreună cu personalul care deserveşte activitatea de consultanţă şi reactualizare a modullui de taxe şi impozite locale, drept pentru care nimic nu mai este gratuit. Edilii sunt avertizaţi că, dacă nu încheie contract, nu vor mai avea acces la modulul de taxe şi impozite.

Primarii spun că nu au de unde să plătească
Din discuţiile purtate cu primarii, a reieşit că valoarea contractului s-ar ridica la 300 lei lunar, plus TVA. Edilii susţin că nu au de unde să achite aceşti bani, mai ales că sumele nu au fost prevăzute în buget. „Eu nu am bani pentru salarii. Le-am luat funcţionarilor 25%. Nu-mi trebuie un asemenea de contract. Nu avem prevăzut niciun ban pentru astfel de servicii”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Nicolae Alecu, primarul comunei Odobeşti. Edilul de la Voineşti, Dănuţ Gabriel Sandu, ne-a spus că încă mai studiază problema, mai ales că fondurile sunt mici şi trebuie drămuite la maximum. „Până acum, am folosit gratuit acest program. Mergea angajatul de la primărie cu unitatea calculatorului în braţe la Consiliul Judeţean şi era actualizat programul. O să vedem de unde să dăm, pe fiecare lună, câte 300 de lei, plus TVA”. Primarul de la Voineşti consideră că trebuie să se treacă la negocieri, dacă tot nu se mai poate ca administraţiile locale să fie sprijinite gratuit. Primăriţa de la Nucet, Luisa Bărboiu, a fost fermă. Nu încheie un astfel de contract, indiferent de repercusiuni. Primarul oraşului Fieni, jr. Adriean Budoiu, ne-a declarat că nici măcar nu ştie cine reprezintă această firmă, cu ce se ocupă, cine sunt acţionarii. Nu va încheia contract pentru modulul taxe şi impozite. Nici primarul comunei Poiana nu are de gând să dea bani la Carpatmontana Serv. „Eu nu am plătit salariile angajaţilor din luna mai. Nu am de unde să mai dau şi bani pentru modulul taxe şi impozite”, spune Marian Şerban.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite