Târgovişte: UPDATE: ŞOC! Ion Bucur părăseşte, astăzi, spitalul între patru scânduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: UPDATE: ŞOC! Ion Bucur părăseşte, astăzi, spitalul între patru scânduri
Târgovişte: UPDATE: ŞOC! Ion Bucur părăseşte, astăzi, spitalul între patru scânduri

Ion Bucur, rănit în accidentul de la Mechel, a murit, sâmbătă, la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Trupul său va pleca însă astăzi spre Scheiu, localitate unde ar putea avea loc înmormântarea.

Ion Bucur, rănit în accidentul de la Mechel, părăseşte astăzi spitalul între patru scânduri. La fix o săptămână de la tragicul eveniment, acesta a renunţat să mai lupte cu viaţa şi a plecat dintre noi pentru totdeauna. Familia îndurerată şi încă sub efectul şocului produs de această dispariţie nu a putut să vorbească despre tragedia prin care trece.

Redacţia „Adevărul de Seară” a transmis condoleanţe şi a întrebat-o pe soţia lui Ion Bucur, Elena Creţu, dacă o poate ajuta în vreun fel cu mijloacele care-i stau la dispoziţie. Ne-a răspuns cu amabilitate, dar vădit afectată de tot ce i se întâmplă: “Mulţumesc. Nu pot să vorbesc. O să rezolv eu singură totul”.  

Trei angajaţi de la Mechel Târgovişte au mers vineri la Bucureşti pentru a-şi ajuta cei doi colegi răniţi grav în accidentul de muncă de acum zece zile de la întreprinderea târgovişteană. Aceştia, în mare discreţie, dorind să rămână anonimi, au donat grefe de piele pentru a fi folosite în recuperarea lui Ion Bucur. Acum, gestul lor va ajuta alte persoane în nevoie, pentru că Ion Bucur a preferat să meargă pe drumul veşniciei.

Starea acestuia a fost de la început foarte gravă. Medicii au fost tot timpul rezervaţi în privinţa şanselor de recuperare, având în vedere că acesta avea arsuri pe 80% din suprafaţa corpului. Atât el, cât şi Adriana Rizea au fost internaţi încă din ziua accidentului la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Adriana Rizea a suferit deja o intervenţie chirurgicală de excizie a unor porţiuni de piele arsă, iar starea sa este constantă.

“Primul apel lansat pentru donare de sânge a fost foarte bine primit de angajaţii de la Mechel şi nu numai. Oamenii au vrut să-şi ajute colegii. Şi acum se întâmplă la fel. Au aflat că au mare nevoie de ajutor şi au sărit să le fie aproape şi de data asta”, a precizat liderul de sindicat al Sindicatului Liber Independent COS Târgovişte, Mihai Toma.

Am încercat să vorbim şi cu şeful Fabricii de Var, inginerul Gheorghe Tudor, rănit uşor în accidentul de la Mechel. Foarte afectat de întreaga tragedie, nu a putut decât să ne răspundă precipitat: “Îmi pare rău, îmi pare rău, nu comentez”.

Ajutorul acordat familiei, stabilit astăzi

Conducerea întreprinderii s-a întrunit de dimineaţă pentru a discuta cu liderii de sindicat despre modul cum pot ajuta familia lui Ion Bucur. Rezultatele discuţiilor încă nu au fost făcute publice, dar liderul Sindicatului Liber Independent, Mihai Toma, a declarat că nu este exclus chiar să fie angajat un membru al familiei în combinat. “Probabil, societatea ar putea să angajeze un membru al familiei”, a spus acesta.

Liderul Sindicatului Metalurgistul, Gabriel Banu, a precizat că cele două victime rănite grav au primit de la mijlocul săptămânii trecute câte 300 de lei, plafonul maxim prevăzut de regulamentul sindicatului în astfel de cazuri.

„Încercăm să obţinem finanţare de la instituţii ale statului pentru a ajuta familia lui Ion Bucur. Deocamdată, nu pot să vă spun numele instituţiilor până nu vom obţine un răspuns din partea acestora”, a adăugat Gabriel Banu. El a mai precizat că cel mai probabil înmormântarea va avea loc la Scheiu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite