Bucovinenii din Ucraina i-au încântat pe târgovişteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corul popular românesc „Dragoş Vodă”, din Bucovina, Republica Ucraina, au urcat ieri seară, pe scena amenajată în Piaţa Mihai Viteazul din Târgovişte. Aceştia au fost invitaţi la „Zilele Cetăţii”. Corul a fost înfiinţat în 1992, prin unirea corurilor bisericeşti de bărbaţi din satele Ceahor, Ostriţa şi Horecea.

Membrii corului se mândresc cu păstrarea limbii, tradiţiilor şi portului popular moştenit din strămoşi pe care îl păstrează cu mare plăcere şi l-au prezentat cu mândrie la spectacolul susţinut pe scena amenajată în Piaţa Mihai Viteazul.

Dirijorul corului este cristina Chirilă iar repertoriul cuprinde piese reprezentative din muzica corală li populară românească. În 1993, corul a devenit cor mixt, compus din 40-45 de persoane, cu ocupaţii diferite: ţărani, muncitori, profesori, dar toţi cu dragoste de limba română şi România, de păstrarea tradiţiilor româneşti, fiind reprezentativ comunicativ din Bucovina, de aproximativ 181.000 de oameni.

Corul a participat la numeroase manifestări culturale din mai multe ţări, printre care România, Moldova, Ucraina şi Serbia.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite