Britney Crystal are bunici în Caraibe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetiţa de patru ani are mama româncă, iar tatăl este originar din Insula Grenada, Caraibe. Frumoasă, talentată şi plină de viaţă, copila este în centrul atenţiei oriunde.

Un copil care întotdeauna iese în evidenţă prin culoarea măslinie a pielii şi prin părul negru şi creţ. Prezenţa ei este fascinantă pentru colegii de grădiniţă, care de multe ori simt nevoia să o atingă şi să se joace cu ea. Alice Nistor, una dintre cele două educatoare ale fetiţei, spune despre Crystal că “este o pată de culoare, în sensul frumos”. Un copil comunicativ, creativ, neaşteptat de cuminte, care iubeşte politeţea. Acasă, Kitty cum îi zice mama ei, ascultă muzică, se transpune în fel de fel de roluri, dansează şi construieşte case din cuburi şi cărţi de joc. 

Când iese la plimbare, oamenii o privesc cu uimire şi, nu de puţine ori, s-a întâmplat ca aceştia să o urmărească mult cu privirea. Crystal este conştientă de faptul că este specială, dar asta nu o determină să se poarte necuviincios. Dacă se întâmplă să întâlnească pe stradă oameni asemenea ei, fetiţa le zâmbeşte fericită şi ţine să îi salute.  

Fetiţa ţine la oameni, la copii, indiferent de culoarea lor, iar cea mai bună prietenă a ei este micuţa Julia, în vârstă de trei ani, care trăieşte în Grenada, dar petrece vacanţele la bunici în România.

La vremea aceea, când au aflat pentru prima oară că vor fi părinţi, Cristina şi Kenroy se aflau în New Orleans, acolo unde se petrece acţiunea cărţii “Coliba Unchiului Tom” de Harriet Beecher Stowe. “Viaţa este plină de surprize. Din cauza a ceea ce se petrecea în New Orleans acum aproape 200 de ani, am plâns în fiecare vacanţă din copilărie când citeam cartea şi tot acolo aveam să devin peste ani cea mai fericită fiinţă de pe pământ când am aflat că voi avea un copil cu prietenul şi iubitul meu negru”, povesteşte mama fetei.

Crystal a simţit la 3 ani răutatea oamenilor


Frumuseţea ei nu trece neobservată, motiv pentru care Cristina a hotărât să-i facă fetiţei un album cu poze profesionale. A apelat la Daniel Dumbravă, fotograf profesionist din Târgovişte, cu care se întâlneşte periodic şi care face adevărate opere de artă cu micuţa Crystal în rol principal, când se joacă, citeşte sau dansează. “Este foarte simpatică şi ascultătoare. Când i-am făcut primele fotografii era foarte încântată şi poza aşa cum îi ceream. Are stilul unui model, are răbdare şi reacţionează în faţa aparatului ca un profesionist”, spune fotograful personal, Daniel Dumbravă.

În urmă cu un an, Cristina a simţit pentru prima dată durerea că propriul copil a fost atins de răutatea celorlalţi oameni. Într-o zi, fetiţa a venit acasă şi i-a spus mamei sale că ea nu o să fie niciodată prinţesă pentru că «este negresă». “M-a durut şi mă tem că cineva, la un moment dat, va încerca să o rănească folosindu-se de culoarea ei. Nu mă aşteptam să existe astfel de concepţii în România şi consider că cei care fac afirmaţii rasiste sunt plini de răutate şi lipsiţi de cea mai elementară educaţie”, spune mama fetei.

Profil:
Născută:  27 octombrie 2005, Bucureşti
Studii: Grupa mijlocie la Grădiniţa Nr. 1 din Târgovişte
Familie: Mama Cristina, 33 de ani şi tatăl Kenroy, 33 de ani

Ce-i place:
Îi place foarte mult să socializeze, să facă poze şi să se spele pe dinţi. Când vin musafirii în casă, Crystal începe să joace teatru sau să danseze. Când vine vorba de mâncare, fetita spune că îi plac măslinele negre şi laptele.

Ce nu-i place:
Nu-i place să fie mustrată, iar dacă i se pare că este nedreptăţită se întoarce cu spatele şi se retrage, spunând un hotărât: “M-am supărat”. Nu-i place gălăgia şi să o vadă pe mami supărată.

Întrebări şi răspunsuri:

Care este cel mai important lucru pentru tine?
Crystal: Cel mai important lucru pentru mine este să mă joc frumos şi să o iubesc pe mami!

Care sunt jucăriile tale preferate?
Crystal: Pisicuţa mea albă şi Domnul Ursulică.

Ce poveşti îţi plac cel mai mult?

Crystal: Povestea “Peter Pan” şi “Piraţii din Caraibe”

Ce îţi doreşti pentru viitor pentru Crystal?
Mama:  Îmi propun ca lumea în care va trăi în următorii ani să fie mai bună. Vreau să fie un om bun, cu un suflet curat, care să iubească oamenii şi tot ce o înconjoară.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite