Brazii aruncaţi de la etaj, pericol pentru trecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brazii sunt aruncaţi de la balconul apartamentului
Brazii sunt aruncaţi de la balconul apartamentului

Cei care renunţă în acest fel la pomul de Crăciun riscă amenzi de până la 1.000 de lei. Reporterii noştri au găsit lângă câteva blocuri din centrul oraşului brazi aruncaţi de la balcon, în loc să fie duşi la ghenă.

Ce nu ştiu cei care practică “sportul aruncării cu bradul de pe terasă” este că această mişcare îi poate costa scump. Amenzile pot ajunge şi până la 1.000 de lei, însă există o problemă: potrivit reprezentanţilor societăţii de salubritate din Târgovişte, Eco Sal, târgoviştenii care recurg la astfel de gesturi trebuie dovediţi. „Normal aşa ar fi trebuit, să primească amenzi, dar cine să îi prindă când îi aruncă? Nu se întâmplă nimic. Ei pot fi traşi la răspundere pentru aruncarea gunoiului în alte locuri decât cele special amenjate”, ne-a declarat Dănuţ Badea, directorul Eco Sal.

Cei care aruncă brazii de la geam se folosesc de întunericul nopţii, când nu îi vede nimeni, iar vecinii nu vorbesc, de frică să nu se certe cu ei, a spus Badea. Reporterii “Adevărului de Seară” au găsit ieri, chiar în centrul oraşului, în spatele blocului H 3, la scara B, un brad aruncat de un locatar care a considerat că este mult mai comod să scape în acest fel de pomul de Crăciun, decât să-l ducă la containerul de gunoi.

Ţăranii strâng brazii pentru a-i face araci

Campania de colectare a brazilor aruncaţi a început de câteva zile, imediat după ce oamenii au început să se debaraseze de ei. Angajaţii Eco Sal au strâns însă mult mai puţini brazi aruncaţi pentru că târgoviştenii, din cauza crizei financiare, nu şi-au mai cumpărat anul acesta un pom de iarnă. „Faţă de anii trecuţi, când noi strângeam cantităţi impresionante de brazi aruncaţi prin cartierele din Târgovişte, anul acesta am colectat mul mai puţini brazi. Oamenii gospodari de pe la ţară i-au strâns de pe la gunoaie să-şi facă araci pe curţi, iar pe cei găsiţi de noi îi luăm şi îi ducem direct la rampa de gunoi de la Aninoasa”, a adăugat Dănuţ Badea.

!!! 1.000 de lei este amenda pentru cei care aruncă la întâmplare pomii de Crăciun



Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite